Mansur Yavaş, CHP’nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner ile birlikte Çankaya ilçesi Dikmen semtinde SKM açılışı gerçekleştirdi.

“Çankaya'nın Ankara Büyükşehir'den 25 yıllık alacağı vardı” sözleriyle konuşmasına başlayan Yavaş, “25 yıldır ‘Çankaya bize oy vermiyor’ diye hizmet gelmiyordu. Nasıl olsa oy vermiyor diye… Bu kenti, bu zihniyet yönetti 25 yıl boyunca… Az oy verene az hizmet, çok oy verene çok hizmet diye milleti aldattı. Zannedersiniz ki çok oy veren yerlere çok hizmet etmiş” ifadelerini kulandı.

“Devlette devamlılık esastır” diyen Yavaş, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Burada tören yaptık. Hak sahipleri ile ilgili bizzat meclis başkan vekili tarafından dava açılıp yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Sebep neden belediyenin şirketi yapıyor? Alışmışlar kendi şirketlerine iş yaptırmaya. Yürütmeyi durdurma kararı kaldırdı, kesin olarak mahkeme reddetti. Muhtemelen Dikmen Vadisi'ne yarın fore kazık makineleri iniyor, yetişirse. Erzurum'dan bulundu, kiralandı, şu anda Sivas'taymış. Allah nasip ederse pazartesi günü başlıyor. Hukuki bir engel kalmadı. Onların tutmadığı sözü biz tutacağız. Belediyecilik budur.”

Metro Hattı Projelerinden de bahseden Yavaş, şimdiye kadar projesi yapılmayan Kızılay-Dikmen Metro Hattı’nın projesinin bittiğini kaydetti. Yavaş, 14.3 kilometrelik hattın 11 istasyondan oluşacağını söyleyip, “İnşallah Allah yapım ihalesini de yapmayı nasip eder” dedi.

Hibya Haber Ajansı