Küçükçekmece Gölü’nün kenarında yapımı tamamlanan ve hizmete başlayan su sporları merkezi Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen etkinliklerle açıldı.

Milli sporcu Sümeyye Boyacı’nın adını taşıyan su sporları merkezi kürek ve kano sporlarının gözde alanlarından biri olmayı hedefliyor. Tesis, modern ekipmanları ve profesyonel eğitmenleriyle sporculara güvenli ve keyifli bir deneyim vadederken, aynı zamanda doğayla iç içe bir ortamda spor yapma imkanı sağlıyor.

“Sümeyye Boyacı Su Sporları Merkezi nice şampiyonlar yetiştirecek”

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli yaptığı açılış konuşmasında; “Özel bir gün, 8 Mart vesilesiyle, başarılı bir kadın sporcunun ismini taşıyan Sümeyye Boyacı ismini taşıyan bu merkezi açmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Herkese eşit hizmet, hiç kimseyi ayırmadan hizmet etmek şiarımız oldu, en temel ilkemiz oldu. Bu kentte hiç kimseye ayrımcılık yapılmaz, bu kentte eşlik var dedik. Ülkemizin en önemli değerlerinden biri olan lagünün Küçükçekmece Lagünü’nün kıyısındayız. Bu lagün çok uzun yıllar Avrupa ve Dünya Su Sporları Şampiyonalarının merkezi olmuş, ev sahipliği yapmış. Fakat uzun yıllar süren kirlenme nedeniyle artık kullanılamaz hale gelmiş. Kirlenmenin dışında bir diğer saldırıyla karşı karşıya bu lagün. Tüm dünyanın göz bebeği olacak bu lagün ciddi bir tehlikeyle daha karşı karşıya. O da Kanal İstanbul Projesi. Kanal İstanbul Projesi ile dünyada ender sayılır tuzlu ve tatlı su içeren lagün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. İşte bunlara dikkat çekmek ve lagün üzerinde spor yapabilmek için İstanbul’un en güzel tesislerinden birini Avcılarımıza Küçükçekmece Lagünün kıyısında güzel bir alanda su sporları merkezi haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı