Şehirde adliye ve valilik olarak uzun yıllar kullanılan, eski adliye binasının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek vatandaşın hizmetine sunulan Gaziantep Sanat Merkezi’nin yeni adı Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eski adliye binasının Cumhuriyet tarihinde birçok olaya şahitlik ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Gönül adamı, vakıf adamı olmak öyle çok kolay değil. Kahraman abi arı gibi hep başkaları için çalıştı. Gönül, vakıf insanı oldu. Kurucu Aile Bakanlığı yaptığım zaman Fiziksel Engelliler Vakfı’nda beraber çok çalıştık. Bu vakıf onun için çok önemli, özeldi. Bugün varız yarın yokuz. Arkanda ne bıraktığın önemli. Su gibi akan ömürde Kahraman abimiz iyi bir eş, aile, mühendis, planlamacı, vakıf adamı ve günün sonunda iyi bir gönül adamı olmak her babayiğidinde ömrü böyle bereketli geçmez.”

Konuşmasının devamında Başkan Şahin, Emmioğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığı dönemde başarılı çalışmalara değinerek sözlerini şöyle tamamladı:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 1994’te atılan tohum bugün Gaziantep ile birlikte Türkiye’de Türkiye Yüzyılı Belediyeciliği oluşturmuştur. Yeni dönemde abimizin planlamacı bakışı Veysel Eroğlu’nu yetiştirmişti. Veysel Eroğlu bizim Düzbağ’da yolumuzu açan en önemli bilim adamıdır. Dolayısıyla bir mekteptir Kahraman Emmioğlu’nun yanında çalışmak.”

Hibya Haber Ajansı