İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ramazan ayı programı kapsamında ihtiyaç tespiti yaptığı 200 bin aileye gıda kolisi ve alışveriş kartı ulaştıracak.

İBB Sosyal Hizmet Şube Müdürlüğü, İstanbul’da ihtiyaç sahibi 100 bin aileye 2 bin TL’lik market kartı desteği sağlıyor. İstanbullular, söz konusu market kartlarını bin 100’ün üzerinde farklı makette  de kullanabiliyor.

Market kartları dışında yine temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken 100 bin haneye de gıda kolisi yardımı yapılıyor. İhtiyaç sahipleri, yardım talepleri için İBB’nin sosyal yardım sitesi üzerinden başvuru yapılabiliyorken, 153 Çözüm Merkezi üzerinden de başvurular gerçekleştirilebiliyor.

Ramazan ayında 9 ilçede iftar yemeği verilmesi planlanıyor.  Bu yıl 11 Kent Lokantası da hizmette olacak. Kent Lokantaları için günlük 16 bin kişilik iftar yemeği hazırlanacak.

Mobil büfeler de hizmette olacak

İstanbul genelinde 10 noktada Mobil Büfe ile hizmet verilecek. Ramazan ayı boyunca iftar saatinden önce her biri bin kişi kapasiteli Mobil Büfelerle Avrupa yakasında 6, Anadolu yakasında da 4 olmak üzere 10 noktada vatandaşlara kumanya dağıtımı yapılacak.

Hibya Haber Ajansı