Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Keles Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki toplantıya katılarak, son 5 senede birçok sıkıntıya rağmen güzel işler yaptıklarını ifade etti.

Son yaptıkları yatırımla Keles’in kırsal bölgelerine tankerle su taşıma dönemini de bitirdiklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Hayal denilen doğalgazı dağ yöresine getirdik. Bu dönem her köye doğalgazı götürmek de vazifelerimizden bir tanesidir. Dağ Yolu’nu da gecikmesine rağmen en kısa zamanda bitireceğiz. Keles gibi mümbit topraklarda birçok kırsal turizm tesisimiz olmalı. Bu bölge kırsal turizme gelişecek” dedi.


Başkan Aktaş Keles özelinde yapılan yatırımlara değindi. Aktaş, “107 metre bordür, 7 bin 643 metrekare tretuar, 12 kilometre sıcak asfalt, 152 kilometre sathi kaplama, 120 bin metrekare parke temini ve 45 bin ton ocak malzemesi desteği verildi. 6 adet paket atık su arıtma tesisi, 165 kilometre içmesuyu hattı, 23 kilometre kanalizasyon hattı, 5 kilometre yağmur suyu hattı, 7 kilometre dere temizliği ve 7 adet su sondajı yapıldı” ifadelerine yer verdi.

Yeni dönemde Mudanya’da hizmete açtıkları aile yaşam destek merkezinin benzerlerini tüm ilçelere kazandırmak istediklerini de belirten Aktaş, emeklilere suda, ulaşımda ve sosyal tesislerde yüzde 25 indirim getireceklerini ifade etti. İhtiyaç sahibi olan emeklilere her iki bayramda da bin 500 TL desteği olacaklarını söyledi. 


   

Hibya Haber Ajansı