Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  Kayseri Mutfağı’nda düzenlenen buluşma toplantısında yaptığı konuşmada, Ramazan ayı dolayısıyla iki noktada Halil İbrahim Sofrası kurduklarını, ayrıca kent genelinde rastgele asılan pankart ve afişlerden oluşan görüntü kirliliğini ortadan kaldırdıklarını ifade etti.

Havaalanı Yeni Terminal Binası’nın da Kayseri’ye yakıştığını dile getiren Başkan Büyükkılıç, 8 milyon kişi kapasiteli olduğunu, hemen yanı başında 6 kilometrelik ana arter yola da Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ismini verdiklerini söyledi.

Başkan Büyükkılıç, başta Kayseri olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini de tebrik ederek, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak iki çadır kurduk. Birisi Hunat Camii’mizin yakınında, bir diğeri de Cumhuriyet Meydanı’nda, sadece belediyenin hizmeti mantığı içerisinde, hayırseverlerimizle, katkı sağlamak isteyen kardeşlerimizle işbirliği halinde ‘buyurun dostlar buyurun, Halil İbrahim Sofrası’na diyeceğiz. Vatandaşlarımız, sıcak çorbalarını, yemeklerini yiyecekler” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar da bir Kayserili olarak iftihar ettiğini vurgulayarak, “Meclis içerisindeki ahenk gerçekten göğsümüzü kabartıyor. Gerçekten çok samimi ilişkilerimiz var, eksiğimizi, sevdiğimizi, sevmediğimizi çok rahatlıkla ifade ediyoruz, ediyorlar. Doğru yolda gidiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı