Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Elazığ İl Özel İdaresi işbirliğiyle yenilenen Hani ilçesi Çukur Mahallesi-Elazığ Üçocak Beldesi arasındaki bağlantı yolu hizmete açıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, konuşmasında "Diyarbakır, Elazığ arasında hala kapalı yollar, köy yolları vardı. Niye? Elazığ Trafik Komisyonu karar almış, yol kapatılsın. Niye kapatılsın kardeşim? Bu yolda, bu bölgede emperyalizmin uşakları, maşaları var, buradan geçenlere zarar vermesin diye kapatılmış."  dedi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su ise bugün güzel bir hizmeti açmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, asfaltlanan 9 kilometrelik yolun hayırlı olmasını diledi. Ali İhsan Su, “Diyarbakırımızda son 2 yılda 3 bin kilometre asfalt yaptık. Bunun yaklaşık 2 yüz kilometresi sıcak asfalt. 1 milyon 150 bin metrekare kilit parke döşedik. Diyarbakır’ın su sorununu 2055 yılına kadar çözecek olan Dicle Barajı'ndan ikinci bir hattın da ihalesini yaptık. Şu anda başladı, devam ediyor. 2025 Şubatında bitiyor ve biz bir daha Diyarbakır’da su sorununu konuşmayacağız” açıklamasını yaptı.

Elazığ Valisi Ömer Toraman da 2 kentin birbirine komşu iki kadim vilayet olduğunu anlatarak, artık komşu ilçelerini birbirine bağlayan hizmetleri hayata geçirdiklerini söyledi. Toraman, "Bu hizmetlerin yapılmasında destek verenlere şükranlarımı arz ediyorum. Açılışını yapacağımız hizmetler hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Hibya Haber Ajansı