Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, burada yaptığı konuşmada, “Güzel bir işin temel atma törenini gerçekleştirdik. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a 10 yıl boyunca ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Belediyelerin bir taraftan gelirlerini artırma yönünde çalışmalar yürütürken bir taraftan da yeşil enerjiye dönüşüm konusunda önemli faaliyetler yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, “Bugün Seydişehir’imizin 1 megavatlık GES’i bu manada çok önemli. Hem belediyemize sürekli bir akar oluşturacak ama ondan daha önemlisi iklim değişikliğinin etkilerinin konuşulduğu bu dönemde belediyemizin elektriğini temiz enerjiden üretiyor olması bundan sonraki işleri için çok iyi bir başlangıç olacak. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Seydişehir’e 1 milyar 400 milyonluk yatırım yaptık”

Seydişehir için bugüne kadar güncel bedelle 1 milyar 400 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini de anımsatan Altay, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı:

“Altyapıdan üst yapıya, Bilgehanesinden KOMEK binasına kadar sosyal hayata dair önemli işler yapıldı. Biz ne kadar hizmet edersek edelim şunun farkındayız; vatandaşımızın bize verdiği desteğin karşılığını ödeyemeyiz. Konyalılar her zaman bize çok yüksek destek veriyor. İnşallah yine aynı coşkuyla süreci tamamlamayı arzu ediyoruz.”  

Hibya Haber Ajansı