Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, açılış konuşmasında “Ankara'nın herhangi bir bölgesinde sağlıkla ilgili problem varsa, açıktan akan kanalizasyon varsa onun yanında çocuklar oynuyorsa salgın ve hastalık tehlikesi varsa hangi partiye oy verdiğinin ne önemi var? İşte vicdanlı belediye başkanı böyledir.” dedi.

 “Halktan ne saklıyorsunuz?”

Mal beyanını açıkladığını hatırlatan Başkan Yavaş, “Herkes görsün, varsa bir fazlalık benden hesabını sorsun diye. Diğer adaylara da seslendim. Sizler de uzun süredir kamu görevi yapıyorsunuz benim gibi. Belediye başkanlığı yapıyorsunuz benim gibi. Şu mal beyanınızı bir açıklayın bakalım. İlk başladığınızda neydi, şimdi ne olmuş? Niye açıklamıyorsunuz? Halktan ne saklıyorsunuz? Açıklamazsanız şaibe altında kalırsınız. Bel altı siyaseti bırakın bel altı siyaseti yaparsanız onun da altında kalırsınız” ifadelerini kullandı.

Başkan Yavaş, Keçiören-Ovacık arasındaki metro projesini bitirerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına gönderdiklerini bildirerek, Ovacık’ta yapılan Cemevi’nin de kaba inşaatının bittiğini müjdeledi.

 “Bir kişiyi işten atmadık”

“Koltuğundan kalkmak istemeyenler ancak başkasına iftira ederler” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Yavaş, “Biz bunları çok dinledik. Geçen seçim de söylediler. Aynı iftiraları attılar. Kaç işçi çıkmış işinden? O sizin işiniz. Siz çalışırken dahi en doğal hakkı olan, grev yapan veya protesto edenleri işten attınız. Sizin konuşmaya hakkınız yok. Bir kişiyi işten atmadık. Alnının teriyle çalışanın ekmeğiyle kim oynar?” diye konuştu.

“Bu ülkeyi seven herkesle beraber oluruz”

Ankara'da teröristler haricinde herkesle iş birliği yaptıklarını vurgulayan Yavaş şöyle konuştu:

“İstiklal Marşı'yla gurur duyan, Türk bayrağıyla gurur duyan, milli takım yendiği zaman sevinen herkes bizim yol arkadaşımız. Hangi partiye oy verirse versin bunlar bizim idaremizde asla ayrım ya da teşvik sebebi olmaz. Biz onlarla beraber yürürüz. Bu ülkeyi seven herkesle beraber oluruz.”

Hibya Haber Ajansı