İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,toplantıda yaptığı konuşmada “Kent Lokantaları, bir yılı aşkın süredir hizmette. Sayısı 13-14 olacak. Dört kap yemeğe, 40 lira veriyor. Ve şu ana kadar 2 milyon 800 bin vatandaşımız, 11 şubede, bu hizmetten faydalandı. 2 milyon 800 bin öğün. 40’a yakın Kent Lokantası açacağız. 40 değil, yani bir tane açmaya ihtiyacımız olmasa keşke” dedi.

250 bine yakın çocuğa  27 milyon litre süt dağıttık diyen İmamoğlu,“27 milyon litre süt dağıttık 250 bine yakın çocuğa.Bir anne benim koluma yakışıyor pazarda, daha dün Sultanbeyli'de. ‘Çocuğuma süt çıkmadı.’ Bir de böyle bağırdı bana. ‘Ben senden süt istiyorum’ dedi. Bu kadarcık bir anne. Gencecik bir kadın. ‘Dur kardeşim’ dedim, ‘Bir eksiklik vardır. Olur mu? Hemen hemen notunuzu alsınlar, yarın gidecek’ dedim kadının evine. Ben şanslıydım. Annemin vardı 9-10 tane ineği. Sabah sıcak süt, akşam sıcak süt. Ben şanslıydım. Allah razı olsun anneciğimden. Ama şehirler öyle değil. Şehrin yoksulluğu başka. Yani burada bir binada 700 daire yaptık” açıklamasını yaptı.

“Milletine en güzel vereceğin sınav yeri orası”

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kardeşim 3 bin tane pazar var İstanbul'da. Kurban olayım, ben her pazara geldim demiyorum, ama Allah şahittir, her ay en az 3-4 defa pazara gittim. Niye biliyor musun? Milletine en güzel vereceğin sınav yeri orası. Hocam, çok sınava tabi tuttun öğrencileri ama bak bu bir milyon insan seni nasıl sınava tabi tutacak? Söyleyeyim. Hani hocamın notu biraz fazlaymış, öyle duyuyorum öğrencilerinden rastladığımda, ama milletin notu biraz kıt haberin olsun. Kolay beğenmiyorlar. Çok çalışacağız. Milletimizin arasından asla ayrılmayacağız.”

“Yaşar Kemal ne güzel demiş: ‘sen, ben, o varız diye, güzel bir bahçe bu bahçe”

Yaşar Kemal’in “Sevgili dostlar, Yaşar Kemal ne güzel demiş: ‘Sen, ben, o varız diye, güzel bir bahçe bu bahçe” sözünü hatırlatan İmamoğlu, “Bu bahçede hep beraber büyüyeceğiz. Bu bahçede bir aradayız. Canız, kanız, biriz, birlikteyiz. Biri oraya çekiyor, biri buraya. Bu seçim ayrışmanın değil, bir arada olmanın seçimi. Bu seçim kutuplaşmanın değil, birleşmenin seçimi. Bu seçim bir kişiden talimat alanların değil, milletinden talimat alanların seçimi. İşte bu duyguyla yola çıkıyoruz. Ve bu yolculuk, büyük bir yolculuktur. Bu yolculuk bir demokratikleşme, özgürleşme, özgünleşme, çocuklarımızın mutluluğunun pekiştiği, gençlerimizin umutlarının yükseldiği bir seçim olacak. Bu seçim de çok inandığım Esenyurt'ta da çok güvendiğim Prof. Dr. Ahmet Özer'in başkanlığı çok güçlü bir şekilde kazanacağı bir seçim olacak. Ben Ahmet Özer Başkanıma, değerli projelerinde başarılar diliyorum. Yolumuz açık, yolumuz aydınlık olsun. Hepimize tam yol ileri diyorum” sözlerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı