Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından  6 Şubat’ta Beylikova ilçesinden başlayan ve 12 kırsal ilçede gerçekleştirilen yerel tohum buluşmaları Eskişehir kent merkezine taşındı.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda düzenlenen Tohum Takas Şenliği’ne farklı şehirlerden gelen Tohum Merkezleri ve Tohum Dernekleri, tarımsal üretim yapan kooperatifler ile Türkiye’nin dört bir yanından belediyeler katıldı.

Şenlikte çocukları sahneye alarak bir konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Tarım yani gıda üretimi insanoğlu için olmazsa olmazların başında gelir. Cep telefonu olmadan, bilgisayar olmadan, otomobil olmadan hayatta kalabilirsiniz. Ancak gıda olmaz ve beslenemezseniz hayatta kalabilmek mümkün değildir.Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak, yerel tohum üretimi gerçekleştirdik. Yerel Tohum Üretim Merkezi'mizde ürettiğimiz yerel tohumları, hem ilçe ve mahallelerimizde, hem de şehir merkezimizde halkımıza karşılıksız olarak dağıtıyoruz. Amacımız, eskiden olduğu gibi yeniden tamamen yerli tohuma geçmek. Tohum Takas Şenliği’nin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize güzel, sağlıklı ve verimli günler diyorum” dedi.

Hibya Haber Ajansı