Çin’deki demiryolları yılın ilk iki ayında yolcu ve yük taşıma rekoru kırdı. Çin-Avrupa yük trenleriyle taşınan mal hacmi, ilk iki ayda 310 bin TEU’ya ulaştı. Çin Demiryolu Grubu tarafından yapılan açıklamada, bu yılın ilk 2 ayında gerçekleştirilen Çin-Avrupa yük treni seferlerinin sayısının yıllık bazda yüzde 9 artarak 2 bin 928’i bulduğu, söz konusu seferlerde taşınan mal hacminin de yıllık bazda yüzde 10 artışla 317 bin TEU’ya ulaştığı kaydedildi. Çin-Avrupa yük treni seferleri kapsamında hizmet veren trenler, şubat ayı sonu itibarıyla Çin’in 120 kentinden yola çıkarak, 25 Avrupa ülkesindeki 219 kente ulaştı.

Şubat ayındaki yeni yıl ve Bahar Bayramı da yolcu taşımacılığında zirveyi gördü. China Railway Qinghai-Xizang Group, 2024 Bahar Bayramı’nın en kalabalık günlerinde, 1,95 milyon yolcu taşıyarak bir yıl öncenin aynı dönemine kıyasla yüzde 80,37 oranında fazla sayıda yolcu kaydetmiş oldu. Grup, bu dönemde, hem toplamda hem de günlük olarak rekor sayıda yolcuya hizmet etmiş bulunuyor. Sayısal ifadeyle, bu dönemde her gün ortalama 48 bin 900 yolcu trenle seyahat ederken, rekor sayıya bir günde 65 bin yolcu ile ulaşıldı.

China Railway Qinghai-Xizang Group, kuzeybatı eyaleti Qinghai ve güneybatıdaki Xizang Özerk Bölgesi dahilinde bulunan güzergahlarda hizmet veriyor. 2024 İlkbahar Bayramı döneminde yolcu akını 26 Ocak günü başlayıp 5 Mart tarihinde sona erdi. Bütün bu sürede demiryolu işletmesi, oluşan yüksek talebe yanıt getirebilmek için, normal düzene geçici olarak fazladan 184 tren seferi ve 690 vagon ekledi.
 

Hibya Haber Ajansı