DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Karal; ramazanın, Müslümanlar için kaynaşma, ortak paylaşım, birliktelik ve hoşgörüyü ifade ettiğini belirterek, “Gelişi ile değerlerimizin büyük bir inançla yaşandığı ramazan ayı; Rabbimizin af, mağfiret, lütuf ve kereminin doruğa çıktığı, gönüllerin birleştiği, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, cömertliğin ve yardımseverliğin zirveye ulaştığı aydır. Bu kutlu ayın kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini diliyorum.” diye konuştu. 

Gazze’de yaşanan soykırım dolayısıyla binlerce Müslüman’ın ramazan ayına mahzun girdiğini dile getiren Karal, yüzyılın en büyük trajedisinin yaşandığı Gazze’de insanların açlık ve susuzlukla da mücadele etmek zorunda kaldığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Kardeşliğimizin pekiştiği, birlik ve beraberliğimizin daha da kuvvetlendiği bir ay olan ramazan ayında ne yazık ki Gazze’de yine çocuklar ölüyor, insanlar kan ağlıyor. Nice Müslüman ramazana ulaşmanın sevincinden, heyecanından mahrum bırakılıyor. Diliyoruz ki bu mübarek ay, zulüm altındaki kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olsun. Ramazan ayımız mübarek olsun.”

Hibya Haber Ajansı