İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuştu.

En düşük emekli maaşı üzerinden dönen tartışmaların Türkiye’ye yakışmadığını ifade eden Zorlu, “Siyasi iktidarın getirdiği tablo, emekli maaşı olan emekçiler topluluğudur. Türkiye böyle bir noktaya getirilmiştir” değerlendirmesini yaptı.

Zorlu, en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL’nin bir an önce arttırılması için çaba sarf ederken, siyasi iktidarın kendilerini ‘vatandaşları tahrik ediyorsunuz’ diyerek suçladığını savunarak, iktidarı emeklilerin sesine kulak tıkamakla suçladı.

En düşük emekli memur maaşının 2023 yılında 1.47 asgari ücrete tekabül ettiğine işaret eden Zorlu, 2024’te bu oranın 0.59’a gerilediğini vurguladı.

Zorlu, emeklilerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi adına bir kanun teklifi verdiklerini belirterek, buna göre bayram ikramiyelerinin, en düşük emekli memur maaşının yarısından az olamayacağını söyledi.

Bu teklifin 7 bin 500 TL olarak talep ettikleri ücrete tekabül ettiğini dile getiren Zorlu, teklifle birlikte altı ayda bir yenilenecek katsayılar üzerinden ücretin artacağına işaret etti.

Hibya Haber Ajansı