Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmasına, “Ramazan'ın ülkemize, İslam coğrafyasına ve bütün dünyaya öncelikle huzur ve barış getirmesini diliyorum” sözleriyle başladı.

2019’deki iki seçim arasındaki dönemde, 130 milletvekili ile İstanbul’a geldiklerini hatırlatan CHP Genel Başkanı Özel, “O günlerde Sultangazi'de dolaştım. İstanbul'un 13-14 ilçesinden sorumluydum.  Geçen gün Ekrem Başkanla birlikte yine Sultangazi'deyiz. Arabanın ön camından selamlama yapıyoruz. Arabanın önüne atlıyor her yaştan anne. Anne Kart çıkarıp, gösteriyorlar.  Anne Kart meselesi, çocuklara süt meselesi, evlere yardım meselesi. Biz, yoksulluğu yok etmeye geleceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ise başlattıkları çalışmayla, İstanbul’a yakışmayan bir sorunun çözümü için ilk adımı attıklarını belirterek, İmamoğlu, “Biz, burada yaptığımız bütün iş ve işlemleri, öz kaynaklarımızla yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Kent lokantaları ile ilgili de konuşan İmamoğlu, “Biliyorsunuz Kent Lokantaları meselesi, İstanbul'un ve Türkiye'nin gündeminde. Görüyorum ki, birçok yerel yönetimimiz, sizin liderliğinizde yeni birçok adayımız, birçok yerde Kent Lokantası taahhüdünde bulunuyorlar. Bu değerli bir şey. Çünkü bizim bu zor günleri atlatmamızda, yerel yönetimin güçlü ve çok ciddi bir katkısına ihtiyaç vardır” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu, Küçükçekmece özelinde, Kent Lokantalarını kullanan, Halk Süt’ten ve Anne Kart’tan faydalanan, Bölgesel İstihdam Ofisleri üzerinden iş bulmaları sağlanan vatandaşlarla ilgili rakamları paylaşarak, “Bizim esas büyük işimiz; yoksulun, ihtiyaçlının yanında, görünmeyen bir el… Nasıl bir el? 16 milyon insanın eli; Ekrem İmamoğlu'nun eli değil. 16 milyon insanın eli olmaktır. Bu kadar net” diye konuştu.

5 yıl önce, “tümden yeni bir başlangıç” diyerek yola çıktıklarını vurgulayan İmamoğlu, “Bir devri kapatacağız, yeni bir dönemi başlatacağız, dedik. Başardık mı? Vallahi başardık. Ben inanıyorum buna. Başardığımıza inanıyorum. İhmali, israfı, ihanetle dolu bir devri, tarihe gömdük. Artık bizim projelerimizi, vaat olarak kendi vaat listelerine koyuyorlar. Buna da mutlu oluyorum” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı