8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kapsamında Türkiye İşçi Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Özgül Tuzcu ve belediye meclis üyesi adayları, Bodrum Kadın Platformu bileşenleriyle birlikte Turgutreis'de gerçekleştirilen "Gece Yürüyüşü" nde bir araya geldiler. Dün ise ( 9 Mart) Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Muğla’da Türkiye İşçi Partisinin  7 kadın belediye başkan adayı ve 70 belediye meclis üyesi adayı Köyceğiz’de buluştu.  

Cumhuriyet tarihi boyunca sadece 150 kadın belediye başkanı seçildi

Türkiye’de Cumhuriyet tarihi boyunca 32 bin erkeğin belediye başkanlığı yaptığını fakat yalnızca 150 kadın belediye başkanı seçildiğini vurgulayan Türkiye İşçi Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Özgül Tuzcu "Cumhuriyet tarihimiz boyunca biz kadınların siyasetteki temsiliyeti yetersiz kaldı. Ancak biz, Bodrum'da kadınların söz sahibi olduğu, eşitlikçi ve güvenli bir kent için mücadele ediyoruz. Bu seçimlerde kadın adaylarımızla birlikte bu ezberleri de bozmaya geliyoruz" dedi.

Türkiye İşçi Partisi 2024 yerel seçimlerine Muğla'da 8 ilçenin 7'sinde kadın belediye başkan adayı, Bodrum'da ise 24'te 15 kadın belediye meclis adayıyla giriyor.

Hedef: kadınlar için güvenli, eşitlikçi, mutlu bir Bodrum

Ülkemizde kadınların çalışma ve sosyal yaşamlarında eşit fırsatlara sahip olmak bir yana; yaşamak gibi, güvenlik gibi, okula gitmek, sağlık hizmetlerine ulaşmak gibi en temel insani haklardan dahi mahrum olduklarını ifade eden Özgül Tuzcu “Bodrum'da gerek kadınların çalışma şartlarında yaşadıkları gerekse çocuklu kadınların anne olarak günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunları biliyoruz. Bu sorunları çözmek için ilçemizi kadınların ihtiyaçları doğrultusunda dönüştüreceğiz. Yerelde başlayan bu mücadelemiz büyüyecek ve ülkemizi de değiştirecek güce ulaşacağız” dedi.

Özgül Tuzcu, Türkiye İşçi Partisi olarak Bodrumlu kadınlar için belediye iş alımlarında cinsiyet kotası uygulaması, mahalle kreşleri, özellikle dezavantajlı kesimlerde çocukların gelişimini, eğitimini, beslenmesini takip etmek için görevlendirilmiş çocuk gelişimi uzmanları, kadınların çalışma haklarında regl, doğum izni gibi hakların düzenlenmesi, mahalli düzeyde meslek eğitimleri, bilgi ve beceri geliştirme kurslar, kadın kooperatifi destekleri, evde üretime katılan kadınların satış olanakları için yaratılmış kanallar, kadınlar için nitelikli ve ucuz sağlık hizmetleri, aydınlık ve güvenli sokaklar, 24 saat açık acil destek hattı gibi bir dizi yeniliği hayata geçireceklerini belirtiyor.

Halkçı Belediyecilik Anlayışı ile Bodrum Dönüşecek

Tuzcu “Bizim için öncelikli olan Bodrum halkının ihtiyaçları. Zaten halkçı belediyeciliğin de özü bu. Biz Bodrum’un temel sorunlarını çözebilmek için önce halkla bir araya geldik. Halkın sorunlarını dinledik. Bilim kurulumuz, sivil toplum kuruluşları, uzmanlar, akademisyenler, partililerimiz ve halkın katılımıyla çalıştaylar düzenledik. Türkiye İşçi Partisi tüm gücüyle, tüm projeleriyle Bodrumu yönetmeye hazır ama biz proje yarıştırmaya değil, belediyecilik anlayışını kökten değiştirmeye ve ilçemizi dönüştürmeye geliyoruz” dedi.

Her şeyden önce var olan belediyecilik anlayışından tümüyle uzak, katılımcı, şeffaf, ulaşılabilir bir belediyecilik vaat ettiklerini söyleyen Türkiye İşçi Patisi adayı Bodrum’u umutsuzluğa teslim etmeyeceklerini vurguladı ve “Biz meclis üyelerimizle birlikte Bodrum’u halkın ihtiyaçlarının öncelikli olduğu, yenilikçi, katılımcı, şeffaf, ulaşılabilir ve yirmi birinci yüzyıla yakışan bir yaklaşımla yönetmeye kararlıyız. Bodrum’un kaynaklarını Bodrum halkı için kullanacağız” dedi.

Hibya Haber Ajansı