AVGYO… İstanbul İli, Bağcılar Mahallesi, Dağyolualtı mevkiinde bulunan 4 adet bağımsız bölümün 50.728.360-TL (KDV hariç) bedelle satışı gerçekleştirilmiştir.

EKSUN… Şirketin halka arz sürecinde, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektirik Üretim Yönetmeliği kapsamında 28 MW'lık yenilenebilir enerji santrali yatırımları planladığı ve halka arz gelirlerinin %20'sinin bu amaç için ayrıldığı kamuoyu ile paylaşılmıştı. Yatırım etaplarının bir parçası olarak, İzmir ili, Bergama ilçesinde kurulması planlanan 7.000kW güce sahip rüzgar enerjisi santrali yatırımı için bölgenin elektrik dağıtım şirketinden çağrı mektubu alınmış olup yatırıma ilişkin süreçler devam etmektedir. Lisansız Yenilenebilir Enerji Santrali Yatırımlarımızın 7.000kW dışında kalan diğer etaplarına ilişkin gelişmelerin de oluşması halinde ayrıca açıklanacaktır.

DOAS… Şirket tarafından geri satın alınan ve şirket sermayesinin % 2,77'sini temsil eden 6.085.007 adet kendi payının tamamının kurumsal yatırımcılara satışına ilişkin görüşmelere başlanmış olup, satış görüşmelerinin olumlu sonuçlanması durumunda işlem İstanbul Borsası'nda özel emirle gerçekleştirilecektir.

EREGL… 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem nedeniyle, Şirketin bağlı ortaklıklarından İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.'nin sigorta kapsamında tahsil edilecek hasar tazminatına ilişkin, alınan 100 milyon ABD Doları tutarındaki avans bedeline ek olarak 105 milyon ABD Doları'nın tahsil edilmesine yönelik anlaşma sağlanmıştır. Sigorta kapsamında tahsil edilecek toplam hasar tazminatına ilişkin süreç devam etmekte olup, ilgili hasar sürecinin 2024 yılı içerisinde tamamlanmasına yönelik çalışmalar kararlılıkla yürütülmektedir.

ICUGS… ICU Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A:Ş, Advoard Rototics ile % 10 una kadar ortalık için niyet mektubu imzalanmıştır. 2020 yılında kurulan Advoard Robotics Arge Yazılım ve Sanayi A.Ş. otonom mobil robot ve yazılımları alanında faaliyetlerine İzmir Menderes'te devam etmektedir. Advoard Robotics ürettiği yetkin robotik çözümler ile otonom robotlar ve insan arasında işbirliği sağlayarak hataları azaltıp süreçleri hızlandırmaktadır. Özellikle e-ticaret ve lojistik sektörlerinde verimliliği arttırmayı ve kaynakların etkin kullanımını sağlamayı hedeflemektedir. Robot kullanımının dünyada ve Türkiye'de hızla yayılacağına inanan ICU Girişim Yönetimi olarak Advoard Robotics görüşmeleri kısa sürede sonuçlandırmak istiyorlar.

ISDMR… 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem nedeniyle, İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.'nin sigorta kapsamında tahsil edilecek hasar tazminatına ilişkin, alınan 100 milyon ABD Doları tutarındaki avans bedeline ek olarak 105 milyon ABD Doları'nın tahsil edilmesine yönelik anlaşma sağlanmıştır. Sigorta kapsamında tahsil edilecek toplam hasar tazminatına ilişkin süreç devam etmekte olup, ilgili hasar sürecinin 2024 yılı içerisinde tamamlanmasına yönelik çalışmalar kararlılıkla yürütülmektedir.

KCAER… 02.01.2024 tarihli duyuru ile iletilen, toplam üretim miktarının içindeki yüksek katma değerli yeni ürünlerin payını arttırmak üzere devreye aldığımız Aliağa A1 fabrika revizyon ve yeni makine-teçhizat yatırımları tamamlanmış olup, yatırım süresince fabrikada yapılan planlı duruş sona ermiştir ve fabrika yarın sabah itibariyle seri üretime başlayacaktır. Aliağa A1 fabrikadaki yeni katma değerli ürünlerin üretimine yönelik son teknolojiyi kullanarak gerçekleştirdikleri bu yatırımlar sonrasında, artacak olan katma değerli üretim miktar ile şirket küresel rekabet gücünü ve ihracatını daha da artırmayı hedeflemektedir.

ISGSY… Şirket Bağlı Ortaklığı Toksöz Spor Malzemeleri Ticaret A.Ş.'nin 07.03.2024 tarihinde gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında, pay sahiplerine geçmiş yıl karlarından toplam 20.000.000 TL temettü dağıtılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda Şirket, Toksöz Spor Malzemeleri Ticaret A.Ş.'den 20.000.000 TL temettü ödemesi alacaktır.

PSGYO… İstanbul - Beşiktaş İlçesi, Levent/Etiler girişinde inşaatı ve satışları devam eden Next Level İstanbul proje alanı bitişiğindeki tapu alanı 12.557m2 olan Akademiler Sitesi Malikleri ile dönüşüm ve proje geliştirilmesi amacıyla görüşmelere başlanmıştır.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı