Ayrıca AB'nin insani yardımı artırma çabalarının da altını çizen von der Leyen ''“Biz konuşurken bir gemi Kıbrıs'tan kuzey Gazze'ye doğru yola çıkıyor. En temel insani yardım türünü taşıyor. Sahadaki durum her zamankinden daha dramatik ve taşma noktasına ulaştı'' dedi.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) durumuna da değinen von der Leyen ''UNRWA'ya destek amacıyla 50 milyon euroluk ödemeye devam edeceğiz ve kuruluş birlikte kararlaştırdığımız diğer adımları atar atmaz bir sonraki dilimler açıklanacak. Bütün bunların tek bir amacı var: Yatırım yaptığımız her avronun kurallarımıza göre harcanması ve ihtiyaç sahibi Filistinlilere ulaşması.'' diye konuştu.

Bölgedeki mevcut duruma ilşkin de konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı ''Elbette İsrail'in kendisini savunma ve Hamas'a karşı savaşma hakkı var. Ancak sivillerin korunması uluslararası hukuka uygun olarak her zaman sağlanmalıdır. Ve şu anda yeterli insani yardım akışını yeniden sağlamanın tek yolu var. Gazze halkının sürdürülebilir bir ateşkese yol açacak acil bir insani duraklamaya ihtiyacı var ve buna şimdi ihtiyaçları var.'' dedi.

 

Hibya Haber Ajansı