Çelik, konuyla ilgili sayın valimizin eşi Fatma Nur Şıldak hanımefendiyle de bu organizasyona katılması yönünde desteklerini istedi. Eğitimci Muharrem Çelik, aldığı sözlerden sonra Akçakale Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu ve İlkokulu idaresiyle kitap dağıtım töreninin gerçekleşeceğini ve öğrencilerin isteklerinin yerine geleceğini söyleyerek kitap dağıtım törenine sayın valimizin eşi Fatma Nur Şıldak, Vali Yardımcısı Yasin Akgül'ün eşi Fatıma Kahraman Akgül, Akçakale Kaymakamı eşi Gizem Şam AR-GE üyesi Handan Özdemir Aydoğan da katıldı.

 

 Sınıfları dolaşan heyet, öğrencilerin sevinç duygularını paylaştı ve zaman zaman öğrencilere sürprizler yaşattı. Çanakkale Türküsü, Urfalıyam Ezelden ve Necip Fazıl Kısakürek'ten şiir dinletileri katılımcıları oldukça duygulandırdı. Sayın valimizin eşi Fatma Nur Şıldak, kitapların insanları geliştiren ve olgunlaştıran birer araç olduğunu vurgulayarak, kitap okumanın zamanını iyi ayarlayarak düzenli olarak yapılması gerektiğini belirtti.

 

Kitapların insanı geliştirdiğini ve başarı getirdiğini söyleyen Fatma Nur Şıldak, öğretmen olarak mesleğini çok seven sayın Valimizin eşi Fatmanur Şıldak'ın "Benim Adım Öğretmen" şarkısını çok beğendiğini ifade etti. Kitap dağıtım heyeti, öğretmenlerle de görüşerek öğretmenlik mesleğinin kutsallığı konusunda sohbet etti.

 

Konferans salonunda okulun BİGEP proje tanıtımı ve toplu kitap okuma etkinliği yapıldı. Kitap bağışlarından dolayı okul müdürü Mahmut Argın çok mutlu olduğunu ifade ederek katılımcılara plaket verdi. Ayrıca, programa katılamayan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Uğur Hatipoğlu'nun plaketini de onun adına AR-GE üyesi Muharrem Çelik'e takdim edildi. Çocukların sevgi dolu tezahüratları ve alkışlar arasında bahçede öğrencilerle sohbet eden sayın Valimizin eşi Fatma Nur Şıldak ve beraberindekiler okuldan ayrıldılar.