Bakan Tunç'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Eylem Tok ve Oğlu hakkında

“İade dosyamızı ilettik ve geçici tutuklama evrakımızı da gönderdik. Bugünden itibaren ABD Adalet Bakanlığından bize cevabi yazı geldi. Bu yazıda istenen bazı belgeler var bu belgeleri de tamamladık. Buradaki süreci takip ediyoruz. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızın takip ettiği bir soruşturma. Eyüpsultan’da gerçekleşen bir kişinin vefatı dört kişinin yaralanması ile sonuçlanan bir trafik kazası olayı. Sonrasında 18 yalından küçük sürücü ve annesinin yurt dışına gittiği soruşturmadan kaçtıkları belirlendi bu kapsamda hemen adli süreci önce Mısır'dan sonra ABD’den talep ettik.

Hem diplomatik yollardan talep ediyoruz hem de İnterpol aracılığıyla bunlar gerçekleşiyor. Umut ediyoruz ki ABD iade talebimizi olumlu karşılasın ve yargılama süreci de devam etsin.

Dün itibarıyla bu dosya kapsamında 2 gözaltı gerçekleşti. Kaza sonrası olay yerine gelen ve sonrasında havaalanına anne ve oğlunu bırakan kişi gözaltına alındı. 18 yaşından küçük sürücünün babasının şoförü oradaki mağdurlardan birisinin telefonunu emniyete teslim eden kişiyi de gözaltına aldık. Soruşturmaları devam ediyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Son seçimim” açıklaması

“Sayın Cumhurbaşkanımız gençlerle yaptığı toplantıda anayasamızın kuralını hatırlattı. Anayasamızın 101. Maddesine göre cumhurbaşkanı 5 yıllığına ve iki dönem seçilebilir. Ama 116. Maddenin 3. Fıkrasında da sayın Bekir Bozdağ’ında bahsettiği gibi TBMM cumhurbaşkanının ikinci döneminde seçimleri yenileme kararı alınırsa o durumda tekrardan üçüncü dönem için adaylık yolu açılır. Bakalım o dönemlere daha çok zaman var 4 yıl içerisinde neler olur neler biter.”

CHP’ye para sayma soruşturması hakkında

“Basın yayın kuruluşlarında bu görüntüler yayınlanınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir adli soruşturma başlattı. O görüntülerdeki kişilerle ilgili ifadeler alınmaya başladı. Onlar cumhuriyet savcılığımızın takibinde.  Bu sayılan paraların kaynağı nedir? Bunların partiye yapılan bağış olduğu söylendi. Bunların da kuralları ve Siyasi Partiler Kanunu’na göre bağışın şekli ve miktarı bellidir. Savcılık bu paraların kaynağını elbette ki sorup sorgulayacaktır. Bu incelemeler neticesinde ortaya çıkacaktır. Bir suç varsa ortaya çıkacaktır.”

Hibya Haber Ajansı