İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende konuşarak, hemen her gün, kamu yararına bir açılış ve temel atma yaptıklarını aktardı.

Gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahseden İmamoğlu, “Burada geçen, -ki bugün öğleden sonra Tuzla'da olacağım- Tuzla'ya bile negatif etkisinin ne kadar derin olduğunu tespit ettiğimiz Çöp Sızıntı Suyunu Arıtma Tesisini açmıştık. Bakın o tesis, bu tesis; bu ikisi bu dönemin çok önemli işleridir. Yani tek başına bu tesisler bile gurur duyulacak, övünülecek işlerdir. Kemerburgaz Odayeri’nde açtığımız Atık Yakma Tesisi’nin aynısını, burada, Kömürcüoda'da da açtığımızda, İstanbul'da katı atık yakma tesisleri noktasında, güçlü bir seviyeye erişeceğimizin de altını çizmek isterim” ifadelerini kullandı.

“Kimse, bu yolculuktan bizi geri bırakamaz”

İmamoğlu, şehre İstanbul’un muhafızı anlayışıyla hizmet ettiklerini belirterek, “Kimse, bu yolculuktan bizi geri bırakamaz. İstanbul'un adaletsiz, özgürlükten yoksun, tek renkli, tek sesli bir şehir haline getirilmesine karşı güçlü bir muhafızlık yapıyoruz.. Muhafızlık sorumluluğunu ve duygusunu en çok hissettiğim alanlardan birisi de tam da bugün hizmet ettiğimiz ve açılışını yaptığımız çevre konusudur” dedi.

Tek bir  kamusal alanda bile  imar değişikliğine gitmediklerini dile getiren İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

“Yeşil alanların yapılaşmaya açılmasını isteyen, İstanbul'u kent ormanlarıyla, yaşam vadileriyle yemyeşil görmek isteyen herkes, kendisine bunu sormalıdır. Biz, bu dönemde tek bir yeşil alanı bile, tek bir kamusal alanı bile, tek bir kamuya hizmet eden alanı bile imar değişikliği için Meclis’e götürmedik. Tek bir vatandaşa ait bir yerde, imar rantı yakalamak ve yaratmak adına, İBB Meclisi'ni meşgul etmedik.”

Hibya Haber Ajansı