Nilüfer Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ile yaptığı işbirliği sonucu yaklaşık 11 bin metre kare alanda düzenlediği "Sürdürülebilirlik Parkı"nı hizmete açtı.

Bursa Uludağ Üniversitesi’ne her zaman gereken önemi verdiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Uludağ Üniversitesi bizim gözbebeğimiz. Bir öğrenci kenti olan Nilüfer’de misafirimiz olarak gördüğümüz gençlere destek olmak için çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz. Kente yönelik çalışmalarımızda bilimin desteğini çok önemsiyoruz ve pek çok alanda Uludağ Üniversitesi ile iş birliği yapıyoruz. Bu dönem Nilüfer’e kazandırdığımız 57 parktan biri olan "Sürdürülebilirlik Parkı" yaklaşık 11 bin metrekare alana sahip. Bu parkımızın da hem öğrenci, hem de akademisyenlerimiz için güzel bir sosyal ortam olacağını düşünüyorum” dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi de Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçirdiği projenin kendilerine çok büyük katkı sunduğunu ifade ederek, “Çağımız sürdürülebilirlik çağı. Eski dönemlerde insanoğlunun sürdürülebilirlik dediğinde anlamış olduğu şey hayatta kalabilmek ve konfor alanı oluşturabilmekti. Ama bugünlerde bu kavram çok değişti. Gelecekten çalmadan geleceği yok etmeden günü sürdürebilmektir ve bunu yapmak için zor bir dönem. Nilüfer Belediyesi’nin üniversitemize sağladığı katkıyı şehirde görüyoruz ve bu tür etkinlikleri önemsiyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı