Altın 10 gündür sürdürdüğü yukarı yönlü rallisine dünkü seansta ara vererek kırmızıda bir kapanış yaptı.  2182 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, gün içinde 2180 dolar/onsun üzerinde tutunmaya çalışsa da asıl hareketini ABD’den gelen enflasyon verisi sonrası gerçekleştirdi. ABD’de şubat ayında enflasyon yüzde 0,4’lik bir artış gösterirken, beklentileri aşarak yıllıkta yüzde 3,2’ye seviyesine gelmiş oldu. Bu veri sonrası altının ilk tepkisi satıcılı yönlü olurken, 2150 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilmiş oldu. FED’in bu yılki indirim kararını değiştirecek bir veri olarak piyasada fiyatla yaratmamış olsa da altının üzerinde kısa vadeli satış baskısı oluşmuş oldu. Seansı 2158 dolar/onstan yapan kıymetli maden, yüzde 1,1 kaybı hanesine yazarak seansı tamamladı.

Gümüş dünkü seansta altınla benzer şekilde kayıpla kapanış yapmasına rağmen, 24 dolar/onsun üzerinde kalma çabasını sürdürüyor. 24,47 dolar/ons seviyesinden seansa giriş yapan beyaz maden, gün içinde enflasyon verisi sonrası 24,68 dolar/ons seviyesiyle 4 ayın zirvesini zorladı. Ancak bu çabaya rağmen, günü artıda kapatmayı başaramadı. 24,14 dolar/onstan gün sonu kapanışı yaparak yüzde 1,3 kaybı hanesine yazdı.

Platin de günü kırmızıda bir kapanış yapan bir diğer kıymetli maden olurken, diğer kıymetlilerle uyumlu bir günü geride bıraktı. 939 dolar/ons seviyesinde seansa başlayan platin,926 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,5 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum dünkü seansta diğer kıymetlilerden ayrışarak yeşilde bir kapanış yapmayı başararak 1000 dolar/onsun üzerinde kalma çabasını sürdürdü. 1031 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 1039 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,8 kazancı hanesine yazdı.

Kaynak: Troy

Hibya Haber Ajansı