Almanya'nın en büyük ikinci çevrim içi pazaryeri Otto.de, 11 milyondan fazla aktif müşterisiyle, ürünlerini küresel çapta tüketicilerle buluşturmak isteyen satıcılar için birçok fırsat sunuyor. 2023 yılında 130 milyondan fazla ürünün satıldığı ve 10 milyar euro'nun üzerinde satışın gerçekleştiği Otto saniyede 10 sipariş alıyor. Günlük ortalama 2,9 milyon nitelikli tüketici tarafından ziyaret edilen Otto.de, 17 milyondan fazla ürüne ve 19 binden fazla markaya ev sahipliği yapıyor.

Satıcıların Otto.de şartlarını karşılamaları gerekiyor

Otto, geniş müşteri ağından faydalanmak isteyen satıcılar için belirli gereklilikler bulunduruyor. Otto'da mağaza açmak isteyen satıcıların, öncelikle bir Alman vergi numarasına sahip olmaları gerekiyor. Bu, Almanya'da markası adına herhangi bir şirketi olmayan satıcıların, öncelikle Almanya’da bir şirket kurmaları gerektiği anlamına geliyor.

Otto’da satışa başlayabilmeleri için satıcıların karşılamaları gereken şartlar arasında; şirketin Alman hukukuna uygun ve kayıtlı olması, şirket ofisinin Almanya'da bulunması, şirketin Almanya'da bir VAT numarasına sahip olması, ürünlerin EAN kodunun bulunması, Almanca konuşulan bir müşteri hizmeti sunulması, tüm siparişler ve teslimatların Almanya üzerinden yapılması, tüm iade işlemlerinin Almanya üzerinden gerçekleştirilmesi, satıcıların Almanya'da depo operasyon süreçlerinin bulunması ve ürünlerin yüzde 19 standart VAT oranıyla satılması gibi gereklilikler yer alıyor.

MegaMerchant'ın uçtan uca entegre çözümüyle Otto'da kolayca satışa başlayın

Otto.de üzerinde satıcı olmak için, satıcıların Almanya’da önemli yatırımlar yapmaları ve uzun zaman alacak başvuru süreçlerine hazır olmaları gerekiyor. Almanya’da şirketi olan satıcılar, MegaMerchant’ın entegrasyon altyapı sağlayıcısı Propars’ın hazır Otto.de entegrasyonu ile mağazalarını açıp hızlıca satışa başlayabiliyorlar. Almanya’da şirketi olmayan satıcılar ise MegaMerchant sayesinde uzun bekleme sürelerine ve ek yatırımlara ihtiyaç duymadan ürünlerini MegaMerchant’ın hazır Otto mağazasında listeleyebiliyorlar.

MegaMerchant'ın Almanya'da sunduğu uçtan uca E-ihracat sistemi, gerekli şartları karşılamayan markalar ve şirketlerin ürünlerinin Otto.de üzerinde satış yapmasını sağlıyor. Bununla birlikte, firmalar mağaza ücretleri, komisyonlar, gönderim ve depolama gibi ek ücretlerle ve operasyonel süreçlerle uğraşmak zorunda kalmıyorlar.

MegaMerchant ve Propars iş birliğiyle tüm verileri tek bir yerden kolayca yönetin

MegaMerchant, Otto'nun resmi entegrasyon partneri Propars ile birlikte markaların tüm verilerini tek bir yerden kolayca yönetebilecekleri ve hızla satışa başlayabilecekleri uçtan uca entegre bir çözüm sunuyor. Bu sayede markalar, satış potansiyellerini en üst seviyeye çıkarırken bütün verilerini kolayca izleyip yönetebiliyorlar.

Otto reklamlarınızı en verimli şekilde yönetin

Otto.de gibi global pazaryerlerinde yoğun rekabetin olduğu bir ortamda, satıcıların öne çıkabilmeleri için platformun kampanya araçlarını doğru ve etkili bir şekilde kullanmaları büyük önem taşıyor. Kampanya ve reklam yönetiminin kritik öneme sahip olduğu Otto'da, MegaMerchant, global pazaryerlerinin reklam yönetim partnerliği ve teşvikleriyle uyumlu, veri odaklı bir reklam yönetimi sunarak reklam yatırımlarından en yüksek verimin alınmasını sağlıyor.

MegaMerchant, Otto.de üzerinde aylık ve haftalık kampanyalara katılımı ve yönetimini üstlenerek satışları artıracak stratejiler geliştiriyor. Ayrıca, listelenen ürünler için doğru anahtar kelimelerle zengin içerikler oluşturuyor ve dikkat çekici görseller tasarlayarak ürünleri en etkili şekilde sunuyor.

Operasyon süreçlerinizde uçtan uca çözüm

Otto’da satış yapan satıcılar tüm gönderim ve iade süreçlerinden sorumlu olduklarını ve lojistik süreçlerinin tamamını üstlendiklerini kabul etmiş oluyor. Siparişlerin son kullanıcıya Almanya'daki bir depodan gönderilmesi, tüm siparişlerin, iadelerin ve teslimatların Almanya üzerinden gerçekleştirilmesi gerekiyor. MegaMerchant, elleçleme ve depolama süreçlerinden, iade yönetimine, ihracat süreçlerinden ve gümrüklemeye kadar operasyonel tüm ihtiyaçları uçtan uca entegre lojistik altyapısı sayesinde kolayca çözüyor. Uygun fiyatlı fulfillment tarifeleri ile ürünleri son kullanıcıya güvenle ulaştırıyor.

Deneyimli müşteri hizmetleri ekibi ile MegaMerchant, platform gerekliliklerine uygun, müşteriye özel iletişim ve hizmet sunarak markaları globalde en iyi şekilde temsil ediyor. Satıcılarına sağladığı B2B portalı Omega sistemi ile satış, sipariş ve stokların günlük olarak takip edebilmesini ve ürünlerin performansının detaylı şekilde incelenmesini mümkün kılıyor.

English Home, Selpak, Earlap, Beyoğlu, Danger ve The Purest Solution gibi birçok yerli marka, MegaMerchant ile Otto.de üzerinde satışa başladılar. Sizde Otto.de üzerinde satışa başlamak istiyorsanız, bize ulaşın.

Otto’da satışa başlamak, 11 milyondan fazla müşteriye ulaşmak için ücretsiz Otto satıcı rehberiniz hazır. Otto.de hakkında detaylı bilgi edinmek ve satıcı olmanın şartlarını öğrenmek için rehberimizi indirebilirsiniz.

Otto Satıcı Rehberi için Kayıt Linki: https://themegamerchant.com/iletisim-otto/

Hibya Haber Ajansı