Bu önemli dönüm noktası, OKX’in 2019 tarihli Ödeme Hizmetleri Yasası (PS Yasası) kapsamında Singapur’da dijital ödeme tokeni ve sınır ötesi para transferi hizmetleri sunmasına olanak tanırken, şirketin kullanıcıları için gelişmiş, yerel olarak uyarlanmış bir ürün ve hizmet paketi oluşturmasına da zemin hazırlıyor.

Singapur’daki kullanıcılar OKX’i şu anda web üzerinden veya iOS ya da Google Play uygulamaları üzerinden kullanabiliyorlar.

OKX Başkanı Hong Fang, bu önemli gelişmeye ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Geleceği şekillendirmek adına küresel çapta teknolojiler geliştirirken, yerel çapta teknolojiler geliştirme fırsatlarından yararlanmak da her zaman bizim için bir gurur kaynağı oldu. Singapur öncelikli bir pazar ve burada zaten bir süredir yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadarki kararlılığımızın bir göstergesi olan MAS’tan aldığımız prensip onayı, aynı zamanda Singapur kripto ekosistemine sorumlu bir katılımcı olarak katkılarımızı sürdürmemiz için de heyecan verici bir fırsat. Küresel kaynaklarımızı yerel bilgi ve uzmanlığımızla birleştirerek hem düzenlemelere tabi hem de yenilikçilik odaklı sektörlerde en iyi uygulama örneklerini sergilemeyi sürdürürken kullanıcılarımıza erişim imkânı ve tam şeffaflık sunarak uzun vadeli bir katılımcı olmayı amaçlıyoruz.”

OKX’in Hukuk Direktörü Haider Rafique ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Yerel olarak inşa ettiğimiz CeFi iş stratejimizin merkezinde düzenlemelere uyumluluk yer alıyor ve Singapur Para Otoritesi’nin, piyasanın bütünlüğünü ve güvenliğini sağlayarak tüketicileri korumayı amaçlayan, dünya lideri konumundaki düzenlemelerini de destekliyoruz. Ülkede giderek büyümekte olan kripto endüstrisinin sorumlu ve istekli bir katılımcısı olarak Singapur’daki kullanıcılara hizmet vermeyi dört gözle bekliyoruz.”

OKX ayrıca şeffaflık taahhüdüne de sadık kalarak, platformdaki kullanıcı varlıkları için tam rezerv bulundurduğunu gösteren aylık Rezerv Kanıtı raporlarını yayımlayan sektördeki ilk şirketlerden biri olmuştu. Üstelik kullanıcılar, açık kaynaklı doğrulama araçlarını kullanarak, varlıklarının OKX rezervlerinde 1:1 oranında tutulduğunu bağımsız olarak doğrulayabiliyorlar. OKX, 2022 yılının sonlarında Rezerv Kanıtı programını başlatmasından bu yana üst üste 16 ay rapor yayımlayarak, sektörde yeni ve gelişmiş bir raporlama standardının benimsenmesine de öncülük etmiştir.

Hibya Haber Ajansı