Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK ve Mamak Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen Mamak Bilim Merkezi’nin açılışındaki konuşmasında, “Milli Teknoloji Hamlesi” hedefleri doğrultusunda elde edilen başarılı sonuçların gençlerin hayalleri sayesinde olduğuna işaret etti.

“Gençlerimizi bilim ve teknoloji iklimi ile tanıştırıyor, bu alanda yeni çalışmalar yapmalarını sağlayacak atılımları gerçekleştiriyoruz” diyen Bakan Kacır konuşmasına şöyle devam etti:

“Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’le; yarışmalara katılan gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlıyor, bilim ve teknoloji yolculuğunda gençlerimizin yanında yer alıyoruz. TEKNOFEST kuşağımız; ülke tarihimizde nice engellemelere maruz kalmış bilim ve teknoloji yolculuğumuzun gelecekteki yol göstericileri, öncüleri, akıncıları olacak. 81 şehirde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurduk. Gençlerimizi bilim ve teknoloji dünyasıyla tanıştırdık. Robotik kodlamadan, tasarım ve programlamaya, nesnelerin internetinden havacılık ve uzay teknolojilerine kadar pek çok yenilikçi teknoloji alanında 36 aylık ücretsiz eğitimleri sunuyoruz.”

Bakan Kacır, yurdun dört bir yanında bilim merkezleri kurduklarını dile getirerek, “Bugüne dek büyük ölçekli 11 bilim merkezimizi, bilim ve teknoloji ateşini yakmak için bilime gönül vermiş vatandaşlarımızın, gençlerimizin hizmetine sunduk. 5 ilimizde daha büyük ölçekli bilim merkezi kurulmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu ana kadar ilçe ölçeğindeki 15 bilim merkezimizdeki eğitim atölyelerine 865 binin üzerinde gencimiz katıldı, bilim dünyasının göz kamaştırıcı dünyasıyla tanıştı. Bugün de 16’ıncısını Mamak’ta hizmete sunuyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Bilim Merkezimiz; gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırırken, geleceğin bilim insanlarını da keşfetmemizi sağlayacak” diye konuşan Bakan Kacır, “Astronomi, uzay ve havacılık, doğa bilimleri, matematik, tasarım, teknoloji ve keşif temalarında toplam 10 atölye ile gençlerimize edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme ve kendi projelerini geliştirme imkanı sunacak. 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızı Mamak Bilim Merkezimize, Bilim ve Teknoloji Haftası etkinliklerine davet ediyorum. Bizler gençlerimize inanıyoruz. Bizler gençlerimize güveniyoruz” dedi.

Bakan Kacır, Sincan Bilim Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Bilim ve Teknoloji Haftası’nda, ziyaret ettikleri hemen her ilde bir bilim merkezi açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Ankara’mıza, başkentimize, bu önemli haftada aynı gün 2 bilim merkezini Sincan ve Mamak’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimize, gençlerimize bilim ve teknoloji alanında yeni ufukları hep birlikte açıyoruz. Bilim fuarları, bilim şenlikleri ve bilim söyleşileri ile bilimi toplumla buluşturmaya devam ediyoruz. Sincan Bilim Merkezimiz; gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırırken, geleceğin bilim insanlarını keşfetmemizi sağlayacak. Merkezimizde, astronomi, uzay ve havacılık, doğa bilimleri, matematik, tasarım ve teknoloji alanlarında 5 atölye ile gençlerimize edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme ve kendi projelerini geliştirme imkanı sunacağız.”

Hibya Haber Ajansı