İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa’da açılan ‘İstanbul Vakfı İyilik İstasyonu’nu, eşi Dr. Dilek İmamoğlu ile birlikte kamuoyuna tanıttı. İyilik İstasyonu’nun, Askıda Fatura gibi bir iyilik hareketi olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Kentimiz adına, bu ve buna benzer saygın işlerin, huzurlu işlerin, birbirini iyi hissettiren işlerin devamını diliyorum. İstanbul'un bütün kurum, kuruluşlarını, hemşehrilerimizi İyilik İstasyonu’na davet ediyorum” çağrısında bulundu.

Vatandaşlar, kendilerini selamlayan İmamoğlu ve Mutlu’ya yol boyu sevgi gösterilerinde bulundu. Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun eşlik ettiği İmamoğlu’nun Bayrampaşa’daki son adresi, İsmetpaşa Mahallesi’ndeki “İstanbul Vakfı İyilik İstasyonu” açılışı oldu.

İyilik İstasyonu’nu kamuoyuna tanıtan İmamoğlu,şunları söyledi:

“Ekonomik açıdan büyük zorluklar çektiğimiz bir gerçek. Ne yazık ki yeni değil bu. Uzun zamandır, 7-8 yıldır, ülkemizin aşama aşama kötü bir ekonomik sürece doğru yürüdüğünü yaşadık. Dünyanın farklı konularla ilgili sıkıntılar çektiği bir 7-8 yıl içerisinde, iddiayla ifade ediyorum, Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntının en az yüzde 80-85’i kötü ekonomi yönetiminden kaynaklı. Doğru kuralları uygulamak yerine uydurma, ne yazık ki siyasi olarak kendini tatmin etmek isteyen bir kişinin ya da bir grubun insanlarımızı zor duruma düşüren bu hale sokmasıdır. Cebimizdeki paranın pul olmasıdır. Enflasyonun üç haneli olmasıdır. Ve bu, en çok bu şehrin başta çocuklarını, annelerini ve başta özellikle emeklilerini çok zor bir durumda bırakıyor.”

Yeni evlenecek çiftlere gelinlik-damatlık kiralama gibi hizmetlerin de verilmesinin ön görüldüğünü aktaran İmamoğlu, “İstanbul Vakfı İyilik İstasyonu, 2022 yılında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, günübirlik olarak Levent Metro İstasyonu'ndaki alanda, Metro A.Ş. ile iş birliği yapılarak açılmıştı. O zaman da çok büyük ilgi gördüğünü, fotoğraflardan da görmüştüm, ziyaret edememiştim. Satışa sunulan, kullanıma uygun ikinci el eşyaların gün içinde tamamen tükendiğini arkadaşlarım bana bildirdi. Böyle olunca, Bayrampaşa AVM'de, sürekli satış yapacak bir iyilik istasyonu açılışı planlandı. Burada ikinci el ve dönüştürülmüş her çeşit ürün, uygun fiyatlarla satışa sunulacak. Ayrıca yeni evlenecek çiftlere gelinlik-damatlık kiralama gibi hizmetlerin de verilmesi ön görülüyor. Yine İstanbul Vakfı bünyesinde başlatılan projeler sonucu üretilen ürünler de burada yer alacak. Vakıf gönüllülerimiz, özellikle bu işin içinde.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı