Bakan Uraloğlu, Sivas'ta Bakanlığın ve Sivas Belediyesinin projelerinden oluşan toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

Uraloğlu, Sivas-Malatya Yolu Yağdonduran Tüneli ve Bağlantı Yolu hakkında "Yağdonduran Geçidinde hayata geçirdiğimiz 850 metre tünel, 717 metre aç-kapa yapısı olmak üzere toplam 1.567 metre uzunluğundaki, bağlantı yolları ile birlikte 5 km’ye ulaşan Yağdonduran Tünelimizi inşa ettik. Güzergahı 2,2 km kısaltarak, seyahat süresini 40 dk’dan 30 dk’ya indirdik. Zamandan 110,4 milyon TL, akaryakıttan 142,7 milyon TL tasarruf edeceğiz. Karbon emisyonunu da 10 bin 200 ton azaltacağız." açıklamasında bulundu.

Bakan Uraloğlu, Numune Hastanesi Farklı Seviyeli Kavşağı için ise her gün 40 bine yakın aracın geçiş yaptığı ve sinyalizasyon ile dur-kalk yaparak ilerleyen trafiğin, kesintisiz hale getirilerek bölgenin rahatladığını belirterek "Zamandan 191 milyon TL, Akaryakıttan 5 milyon TL tasarruf edeceğiz. Karbon emisyonunu da 396 ton azaltacağız." dedi.

Uraloğlu ayrıca, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve Alibaba-Kılavuz Bağlantı Yolu ile kent içi trafiğini rahatlatarak Sivas’a kazandırıldığını bildirdi.

Hibya Haber Ajansı