Ankara Büyükşehir Belediye Başkanadayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, merkezin açılış töreninde konuşarak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilir seçilmez Ankara’nın her ilçesine giderek sorunları yerinde tespit ettiklerini belirtti.

Etimesgut Yapracık Aile Yaşam Merkezi’ni bölge halkının talepleri üzerine inşa ettiklerini söyleyen Başkan Yavaş “Buranın sahibi sizsiniz parası da sizden çıkıyor. Ne yapılacağına sizin karar vermeniz lazım. Bizim işimiz kentin asli ihtiyaçlarıyla uğraşmak. Madem para sizden çıkıyor bizler sadece sizlere hizmet eden, 5 yıllığına görevlendirdiğiniz memurlarız. O nedenle de siz ne derseniz ona harcamalıyız” ifadelerini kullandı.

“Beş yıl boyunca şeffaf ve katılımcı bir şekilde çalıştık”

Başkan Yavaş, Etimesgut Sosyal Yaşam Merkezi’nin de Haziran ayında açılacağını duyurarak “Bütün harcamalarımızı vatandaşımızla paylaşıyoruz” dedi.

Yapracık Aile Yaşam Merkezi’nin maliyetinin 55 milyon Türk Lirası olduğunu söyleyen Başkan Yavaş, çılgın projeler yerine ihtiyaç doğrultusunda projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizerek, beş yıl boyunca şeffaf ve katılımcı bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.

Başkan Yavaş, Bundan sonra projeleri halka sorarak hayata geçirmeye devam edeceklerinin altını çizerek,  “Yapracık Aile Yaşam Merkezimiz hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra yapılacakları da yine burada size sormak suretiyle yapacağız. Paranın patronu sizin olduğunuz bilinciyle” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı