Dün gün boyunca satış baskısının etkisinde hareket eden Nisan vadeli endeks 30 sözleşmesi günü %2.03 oranında değer kaybı ile 9927 seviyesinden tamamladı.

Dün etkili olan satışlar ile beraber 50 günlük (üssel) ortalamasının altına inen sözleşmenin kısa vadeli göstergelerinin de tekrar negatif yöne döndüğünü görüyoruz.

Günlük grafiklerde göstergelerin olumsuz görünümüne rağmen, saatlik grafiklerde bazı kısa vadeli göstergelerin aşırı satım seviyelerinde olması gün içi tepki hareketlerinin görülme olasılığını artırıyor.

Ancak genel görünümün zayıf olması nedeniyle gün içinde yaşanabilecek tepki ataklarında temkinli kalınarak, gün içinde tepki amaçlı açılacak Uzun pozisyonlarda Kar/Al, Zarar/Kes seviyelerinin yakın tutulmasının yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Güne hafif tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz sözleşmede 9862-9966 bandını ilk destek ve direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz.  Bir önceki zirve olan ve dün altında kapanış gerçekleşen 9966 seviyesinin üzerine tekrar  çıkılması sonrasında tepki amaçlı olarak uzun pozisyonlar açılabilir.

Yaşanabilecek tepki hareketlerinde ise 10108 ile 10138 bandını gün içi üst direnç noktaları olarak takip edeceğiz.

Kaynak: A1 Capital

Hibya Haber Ajansı