Biden daha önce öneriyi desteklediğini açıklamıştı ancak Trump öneriye karşı çıktı.

Temsilciler Meclisi Çarşamba günü Tiktok uygulamasının ABD'deki geleceği hakkında oylama yaptı. Uygulamanın sahibi Çinli Bytedance şirketine uygulamayı satması için altı aydan kısa bir süre tanıyan bir yasa tasarısı büyük bir çoğunlukla kabul edildi. Eğer bu gerçekleşmezse, Google ve Apple gibi şirketlerin bunu sağlaması yasa dışı olacak.

Tasarı 352 lehte, 65 aleyhte oyla kabul edildi. Teklifin yürürlüğe girebilmesi için Senato tarafından da onaylanması gerekiyor.

 

170 milyon Amerikalı tarafından kullanılan uygulama, sahibinin şirketin Çin devletiyle olan şüpheli bağları nedeniyle yoğun şekilde tartışılıyor.

 

2020'de Tiktok'u ve Çin uygulaması WeChat'i yasaklamaya çalışan Donald Trump, şimdi ise buna karşı çıkıyor.

 

Donald Trump Pazartesi günü CNBC'ye verdiği röportajda ''Facebook'un gelişmesini ve daha da büyümesini savunmuyorum. Tiktok'u yasaklarsak başta Facebook olmak üzere diğerleri bundan büyük fayda sağlayacak. Bana göre Facebook dürüst değil.'' dğye konuştu.

 

Trump ayrıca yasağının gençler üzerinde büyük bir etkisi olabileceğine belirterek ''Tiktok kullanan ve onsuz çıldıracak pek çok çocuk var. Tiktok'un hem iyi hem de kötü yanları var.'' dedi.

 

Bytedance şirketi konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Hükümet 170 milyon Amerikalının anayasal ifade özgürlüğü hakkını elinden almaya çalışıyor" dedi.

Çin'in uygulamanın herhangi bir satışını onaylayıp onaylamayacağı veya TikTok'un altı ay içinde elden çıkarılıp çıkarılamayacağı ise henüz belli değil.

Hibya Haber Ajansı