Guangzhou Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma Enstitüsü Dekan Yardımcısı Zhou Lulu, Cenevre’de yaptığı açıklamada, Çin’in kırsal kesimlerinde 7,1 milyondan fazla engelli insanın son on yılda yoksulluktan kurtarılarak refah seviyelerinin yükseltildiğini açıkladı. 

İnsan Hakları Konseyi’nin 55. Oturumunda konuşan Zhou, Çin’in engelli insanlara yönelik koruma ve hizmetlerinin yalnızca bir kısmını kapsamaktan bu nüfusu tamamen kapsamaya doğru değiştiğini söyledi. Zhou, geçmişteki geçici ve kişiselleştirilmiş yardımların aksine artık kurumsal koruma altında olduklarını ve düzenli hizmet aldıklarını belirtti.

Ülke çapında engellilere yönelik iki sübvansiyon ve engelli çocuklara yönelik rehabilitasyon yardımını içeren özel bir refah sisteminin kurulduğunu belirten Zhou, Çin’in bir dizi yasa, düzenleme ve politika oluşturduğunu ve kapsayıcı eğitim, kapsayıcı istihdam ve engelsiz çevre inşası konularında olumlu uygulamalar yaptığını ekledi.

Engelli bireylerin haklarını korumanın amacının, onların sosyal hayata eşit şekilde katılabilmelerini, öz değerlerinin farkına varabilmelerini ve diğer vatandaşlarla aynı onur ve haklardan yararlanabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Hibya Haber Ajansı