Çin Medya Grubu (CMG) ev sahipliğinde ve ABD-Çin Ticaret Odası'nın Chicago Şubesi’nin iş birliğiyle düzenlenen Küresel Medya Diyaloğu, 13 Mart'ta Chicago Üniversitesi'nde düzenlendi.

Küresel Medya Diyaloğu’nda, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong ile Çin'in Washington Büyükelçisi Xie Feng video bağlantısı ile konuşma yaptı. “Çin'e yatırım yaparak kalkınmayı paylaşalım” ana teması altında düzenlenen oturuma, ABD'nin siyasi, ticari ve akademik çevrelerinden yaklaşık 100 konuk katıldı.

Shen Haixiong, konuşmasında “Modern endüstri sisteminin hızla inşa edilmesi ve yeni nitelikli üretim güçlerinin geliştirilmesi”nin 2024 yılında Çin hükümetinin öncelikli görevleri arasında olduğunu vurguladı. Geçen yıl Çin ekonomisinin yüzde 5,2 oranında büyüyerek dünya ekonomisine üçte bir oranında katkı sağladığını belirten Shen, CGTN tarafından yapılan bir küresel kamuoyu anketinde, küresel ziyaretçilerin yüzde 93.1'inin Çin ekonomisinin güçlü bir dinamizm ve büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşündüğünü aktardı.

Büyükelçi Xie Feng, Çin Ulusal Halk Meclisi ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı'nın yıllık toplantılarının başarıyla tamamlandığını hatırlattı. Xie, bu toplantılar aracılığıyla, dünyanın Çin'in yüksek kaliteli gelişimine tanık olduğunu ve Çin tarzı modernleşmenin sunduğu büyük fırsatları paylaşmayı dört gözle beklediğini, Çin'e yatırım yapmanın geleceğe yatırım yapmak anlamına geldiğine inandığını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı