Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay açılışta yaptığı açıklamada “Benim Şehrim” kapsamında verdikleri sözlerden birisinin daha hayata geçtiğini ifade etti.

İtfaiye teşkilatını güçlendirmek adına önemli çalışmalar yürüttüklerini anımsatan Başkan Altay, “Bugüne kadar; Bozkır, Altınekin, Gödene, Yunak, Tepekent, Derbent, Karapınar, Kadınhanı, Ereğli ve Çumra’ya yeni itfaiye binaları kazandırdık. Tabi duamız, ihtiyaç olmaması ama ihtiyaç olduğunda tüm Konya bilsin ki Büyükşehir Belediyemiz tüm imkanlarıyla en hızlı şekilde, en profesyonel şekilde yangınlara müdahale edecek güçte. Ayrıca geçtiğimiz yıl 13 bin 500 olaya müdahale ettiğimizi de hatırlatmak isterim” dedi.

Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında başlatılan örnek bir uygulamadan da bahsederek, yangınlara erken müdahale için 700 mahalleye tanker hizmeti verdiklerini, bu tankerlerin 10 yıldır gönüllü itfaiyeciler tarafından erken müdahaleyle yangınları büyümeden söndürmek için kullanıldığını söyledi.

Hibya Haber Ajansı