ARC-20, Bitcoin blok zincirinde değiştirilebilir token varlıklarının temsil edilmesini mümkün kılan, gelişmekte olan bir Bitcoin inscription standardıdır. Bu renkli coin standardı, her bir satoshinin (en küçük Bitcoin birimi) token sahiplik birimlerini temsil etmesini mümkün kılar. Şu anda OKX’in Inscription Pazar Yeri’nde alınıp satılabilen ARC-20 inscription örnekleri arasında Atom ve Quark gibi en yüksek piyasa değerine sahip tokenlerin yanı sıra TOOTHY, Capybaras ve daha birçok popüler koleksiyon yer almaktadır.

OKX Web3 Cüzdan’da ARC-20 ve Stamps (SRC-20) 5 Mart ve 14 Şubat 2024 tarihlerinde desteklenmeye başlamıştı. Bu önemli gelişmenin ardından ARC-20’nin OKX’in Inscription Pazar Yeri’ne entegre edilmesiyle birlikte kullanıcılar artık bu yenilikçi inscription standartlarını görüntüleyebilecek ve transfer edebilecekler. OKX Web3 Cüzdan ayrıca 12 Mart'ta Rune Alpha inscription standardı için görüntüleme ve transfer desteğini de ekledi. Önümüzdeki haftalarda OKX Web3 Cüzdan ve Inscription Pazar Yeri’ne Doginals (DRC-20) desteği ve Bitcoin yarılanmasının ardından da Runes desteği eklenecek. 

OKX’in Baş İnovasyon Direktörü Jason Lau konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “OKX, Ordinals ve inscription’ları keşfetmeniz ve al-sat yapmanız için en iyi platformdur. Inscription Pazar Yeri’miz Atomicals gibi önde gelen protokolleri destekleyerek gelişmeye devam ediyor. Doginals ve Runes desteği beraberinde birçok yeniliği de getirecek. Kullanıcılarımızın geri bildirimlerine dayanarak geliştirdiğimiz ve iyileştirdiğimiz bu özellik hakkındaki düşüncelerinizi de duymayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Bu iyileştirmeler ile birlikte OKX Pazar Yeri, hızla büyüyen token standartları yelpazesi kapsamında kullanıcıların hiç ücret ödemeden al-sat yapabildiği, tek noktadan erişim imkânı sunan bir platform olarak piyasaya öncülük ediyor. OKX Web3 Cüzdan’ın inscription aracı şu anda Bitcoin, Dogecoin, Ethereum, Polygon, BNB Chain, Avalanche-C ve Arbitrum One da dâhil olmak üzere tam 23 ağda inscription mint etme işlevini destekliyor.

Hibya Haber Ajansı