Bakan Koca, tıp bilimi ve hekimlikte bugün dünya ölçeğinde bir yetkinliğin olduğunu belirterek "14 Mart bunun da kutlandığı gündür. Hocalarımızı, hekimlerimizi tebrik ediyorum. Ve yürekten ifade ediyorum: Bizde hekim hastaya şifa, devletine gurur veren kişidir." ifadelerini kullandı.

Şu an uzman hekim sayısının 51 bin olduğunu açıklayan Bakan Koca, şunları aktardı:

"Yapılan düzenleme sonucunda 4 yıl sonra 51 bin uzman hekim daha kadromuza katılacak. 4 yıl sonra geleceğimiz nokta, ülkemizin gelecek 30 yıllık uzman hekim ihtiyacını karşılayacak. Hekimlerimizin pek çok sorunu çözülmekle kalmadı, sorunlara dönüş yolu da kapandı. Malpraktis davalarına karşı hekim, yasanın güvencesi altındadır. Sağlıkta şiddete karşı da yasal, kati önlemler alınmıştır."

Koca, hekimlerin özlük haklarında önemli iyileştirmeler yapıldığının altını çizerek "Birçok sebebe bağlı olan yurt dışına gidişler artık çok az. Öte yandan, 10 binin üzerinde hekim, Beyaz Reformla özel sektörden kamuya döndü." dedi.

Yapılan yeni düzenlemeyle yan dal uzmanlığı kontenjanlarında yüzde 100 doluluk sağlandığını vurgulayan Bakan Koca, "Yan dal uzmanlıkları konusunda da geleceğimiz güvence altına alınmış durumda. Şimdi, sırada, sağlık eğitiminde yapılacak reformlar var." açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı