Dün zayıf açılış sonrasında günün genelinde dar bantta hareket eden BİST 100 endeksi, kapanışa doğru artan satışlar ile geriledi ve günü %0.30 oranında sınırlı değer kaybı ile 8883.53 seviyesinden tamamladı.

Endekste gün içi görülen tepki denemeleri zayıf kalırken, banka hisseleri genelinde etkili olan satışlar endeks üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor.

Teknik göstergelere baktığımızda ise hafta boyunca etkili olan satış paralelinde, göstergelerde güç kaybının sürdüğünü görüyoruz.

Haftanın son işlem gününe yatay başlamasını beklediğimiz endekste 8800-8973 bandını gün içi ilk destek ve direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz.

Endekste son günlerde yaşanan geri çekilme sonrasında tepki denemelerinin güç kazanabilmesi için fibonacci düzeltme seviyesi konumunda olan 8973’ün üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Aksi halde geri çekilme eğiliminin devamını önümüzdeki haftanın ilk günlerinde de görebiliriz.

Endekste ara destek olarak takip ettiğimiz 8800’ün altına inilmesi durumunda ise bir önceki tepki alımların geldiği nokta olan ve aynı zamanda 50 günlük üssel ortalamanın geçtiği nokta olan 8736- 8730 bandına kadar geri çekilme beklenebilir.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı