Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, inceleme sonrası açıklamalarda bulunarak, Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’yi taşıyacakları alanda inşaatların dört etapta hızlı şekilde sürüdüğünü ifade etti.

Çalışma alanında son asfalt serim çalışmaları devam ettiklerini söyleyen Başkan Altay, “İnşallah yıl sonu itibariyle bitirerek esnafımızın buraya taşınmasını planlıyoruz. Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin o kötü görüntüsü ve trafiğe verdiği rahatsızlıktan Konya'yı kurtarmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Başkan Altay, arsası büyükşehir belediyesi tarafından verilen, TOKİ tarafından inşaatı yapılan dönüşümün 2 bin 690 dükkan ve 134 iş yerinden oluştuğunu kaydederek, “Tarihi bir dönüşüm gerçekleştirmiş olduk. Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin yeni yerine taşınmasıyla Konya'nın hayallerinden birisi daha gerçekleşmiş oluyor. Bugün esnafımızla bir inceleme toplantısı yaptık. Daha sonra kalabalık bir grupla gelerek inşaatımızın son aşamasını esnafımızla paylaşmayı istiyoruz. Konyamıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Hibya Haber Ajansı