Altın dünkü seansta satıcılı bir günü geride bırakırken, satış baskının asıl kaynağı ABD’den gelen ÜFE verisi oldu. 2174 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu genel olarak satıcılı bir gün yaşadı. ABD açıklanan ÜFE verisi aylık bazda yüzde 0,3 beklentisine karşın, yüzde 0,6 artış göstererek beklentileri aşmış oldu. Bu veri sonrası altının üzerindeki baskı artarak 2152 dolar/ons seviyesini kadar geri çekilerek seansın en düşük seviyesini kaydetti. Seans kapanışını 2162 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 0,5 kaybı hanesine yazmış oldu.

Gümüş dünkü seansta kırmızıda kapanış yapan bir diğer kıymetli maden olurken, 25 dolar/ons seviyesinin altına döndüğü bir günü geride bıraktı. 25,01 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden,24,81 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,8 kaybı hanesine yazdı.

Platin de seansı kırmızıda kapatan bir diğer kıymetli olurken, günün en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu. 942 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 928 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,5 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum günün tek değer kazanan kıymetli madeni olurken, üst üste dördüncü seansı da kazançla tamamladı. 1061 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 1066 dolar/onstan seans kapanışı yaparak yüzde 0,5 kazancı hanesine yazdı.

Kaynak: TROY

Hibya Haber Ajansı