Yalong River Hydropower Development Company tarafından işletilen “su-rüzgar-güneş” çoklu enerji santrali işletmeye girdiğinden bu yana 1 trilyon kilovat saatten fazla elektrik üretti. Enerji üretim santrali, güneybatı Çin’in Sichuan eyaletinde bulunan Yalong Nehri havzasında bulunuyor ve ilk üretim istasyonunu çalıştırmaya 1998 yılında başladı.

Santralin son iki on yıllık dönem boyunca ürettiği temiz enerji sayesinde yaklaşık 800 milyon ton karbondioksit salımından kaçınılmış oldu. Bu miktardaki karbon emisyonu, santrali hem yapan hem de işleten şirketin belirttiğine göre, ancak 8 milyon hektarlık bir orman tarafından emilebilecek kadar. 

Enerji üretim merkezi şimdi yedi adet geniş kapsamlı hidrolik istasyonu ve beşer tane rüzgar ve güneş santrali ile 21 milyon kilovat kurulu kapasiteye sahip bir projelendirme sürecinde. Santral, şu anda yıllık 90 milyar kilovat saat elektrik üretme kabiliyetinde. Tüm inşaat projelerinin 2035 yılında tamamlanmasının ardından santralin kapasitesi yılda yaklaşık 200 milyar kilovat saate çıkacak.

Hibya Haber Ajansı