Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır  açılışta yaptığı konuşmada, Trakya Kalkınma Ajansı’nın 341 kalkınma projesine 533 milyon lira destek verdiğini belirtti.

Edirne’nin nitelikli ve çok yönlü kalkınmasını destekleyecek 17 projenin hayırlı olmasını dileyen Bakan Kacır, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun tasavvur ettiği büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Büyüme ve kalkınma yolundaki mücadelemizde önümüze çıkartılan nice engellere, kurulan nice tuzaklara, oynanan nice oyunlara rağmen ülkemize asırlık demokratik haklar ve kalkınma atılımları kazandırdık” dedi.

Bakan Kacır, “Ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacak yatırımlara imza attık” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

Edirne’de gerçekleşecek toplam yatırım tutarı 24 milyar liraya yaklaşan 346 yeni ya da ilave yatırım için teşvik belgesi düzenledik. 8 bin 700’den fazla nitelikli istihdamın önünü açtık.  22 yıl önce Edirne’de sadece 1 organize sanayi bölgesi (OSB) varken, 237 milyon lira Bakanlık desteğiyle biz bu sayıyı 4’e çıkardık. Organize sanayi bölgelerimizde bin 400’ten fazla vatandaşımızın istihdamını sağladık. Şehirlerimizde kalkınmanın başat aktörü, ekonominin sac ayağı KOBİ’lerimize can suyu olmaya devam ediyoruz. Şehrimizde son 22 yılda ise 6 bin 400’den fazla KOBİ’mize 644 milyon liranın üzerinde KOSGEB destek ödemesi gerçekleştirdik.”

533 milyonluk destek

Edirne’ye bir tane teknopark kurduklarını söyleyen Bakan Kacır, “Teknoparkta faaliyet gösteren firmalara 1 milyar liradan fazla destek sağladık. TÜBİTAK burs ve destek programları kapsamında 142 projeye ve 280 bilim insanına 323 milyon lira destek verdik. Trakya Kalkınma Ajansı’mız 341 kalkınma projesine 533 milyon lira destek olduk” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı