İmamoğlu, meydanın yakınındaki Hacı Ethem Üktem Ortaokulu öğrencilerini de selamlayarak iktidara, “Atanamayan öğretmenler ve bu mülakat meselesi, söz verilip hala tutulmayan mülakat sisteminin varlığı, toplumun adalet duygusunu yok etti. Bırakın İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'yla uğraşmayı, atanamayan öğretmenlerin dertlerini çözün.” dedi.

Güçlerini vatandaştan aldıklarını söyleyen İmamoğlu, “Tam da şuradaki o güzel duygudan, o annelerimizin, amcalarımızın o güzel bakışlarından, dualarından, birleştiricilikten alıyoruz, birleştiricilikten. Kimseyi karşıt görmemekten, herkesi bizden görmekten, ‘Biz biriz, birlikteyiz’ demekten gücümüzü alıyoruz. Kimseyi, ayrımcılık yaparak tarifleniyoruz. Herkesi, bizim asil vatandaşımız olarak görüyoruz. Ve bunu yürekten söylüyoruz. Onun için biz, çok güçlü İstanbul ittifakıyız, halkın ittifakıyız.” ifadelerini kullandı.

“İmamoğlu’nun enerjisinin kaynağı çarşılarda, pazarlarda, esnafın yanında”

İmamoğlu, enerjisinin kaynağının çarşılarda, pazarlarda, esnafın yanında olduğunu ifade ederek, “İmamoğlu'nun enerjisinin kaynağı güzel annelerimizle konuşmaktan, onlarla yürek yüreğe dertleşmekten. Bu anlayışı herkes öğrenecek. Halkın sevgisinden enerjimizi alıyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı