Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, 2 ayrı operasyon gerçekleştirildi. Mersin’de gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık 240 milyon Türk Llrası değerinde ticari eşya, Ankara’da gerçekleştirilen operasyonda ise yaklaşık 12 milyon Türk lirası değerinde, kıyılmış tütün ve makaron ele geçirildi.

Mersin’de geçekleştirilen operasyonda, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince yapılan istihbari çalışmalar takibe alınan bir konteynerin geçici depolama alanına gitmek üzere limandan çıkış yaptıktan sonra üzerinde aynı numara yazan başka bir konteyner ile değiştirildiği tespit edildi. Akabinde x-ray taramasına sevk edilen ikiz konteynerde şüpheli yoğunluk tespiti üzerine, konteynerde detaylı arama gerçekleştirildi. Detaylı arama sonucunda, yaklaşık değeri 240 milyon Türk lirası olan çeşitli türlerde ticari eşya ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığından alınan karara istinaden eşyaya el konuldu. Şüpheli şahıslar hakkında başlatılan soruşturma işlemleri de devam ediyor.

Ankara’daki başarılı operasyonda ise, bağlı Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan risk analizi çalışmaları ve saha araştırmaları neticesinde, Ankara ilinde bir depoda ve depo önünde bulunan şüpheli bir araçta gerçekleştirilen aramada, yaklaşık değeri 12 milyon Türk lirası olan, 2 milyon 532 bin 600 adet/dal bandrolü bulunmayan, doldurulmuş makaron ile bandrolü yıprandığı ve tam olarak yapıştırılmadığı tespit edilen 333 koli içerisinde 2 bin 664 kilogram kıyılmış tütün cinsi eşya ele geçirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar doğrultusunda söz konusu eşyaya el konularak şüphelilere ilişkin tahkikat başlatıldı.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı operasyonları sonucu toplamda 252 milyon Türk lirası değerinde kaçakçılık önlendi.

 

Hibya Haber Ajansı