İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, protokol ile  ilgili yaptığı açıklamada, daima ileriye taşıdıkları tarım politikalarının  doğayla ile uyumlu bir şekilde gelişmesini sürdürmek için çalışmaya devam ettiklerini ifade ederek “İzmir’de ektiğimiz her bir tohumun, son nefesime kadar takipçisi olacağım” dedi.

İklim krizi doğayla bağımızı yitirmemizin neticesi

Yerel yönetim ve üniversite iş birliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Soyer, “Doğa yalnızca iyilik üretir. Doğadan geldiğini sandığımız felaketler aslında biz insanoğlunun yarattığı tahribatın ve zamanında alınmamış önlemlerin bir sonucudur. Bugün yaşadığımız iklim krizi, kuraklık, gıda güvenliği gibi küresel krizler, insanlığın doğayla kurduğu bağı yitirmesinin neticesidir” diye konuştu.

 Soyer,  doğayla uyumlu yapılar inşa edilmediği takdirde depremlerde ve sellerde insanların öleceğini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Doğamızla uyumu kaybettiğimiz için geleceğe umutla bakamıyoruz. Doğamızla uyumlu ilişkiler kuramadığımız için birbirimizle savaşıyoruz. İklim krizine ve kuraklığa neden oluyoruz.  Doğamızla uyumlu bir şekilde üretemediğimiz için açlık ve yoksulluk, hala bu dünyanın utanç verici birer gerçeği. Dünyanın bir ucunda gıda israfı akıl almaz boyutlara ulaşırken, diğer ucunda insanlar yiyecek tek lokma bulamıyor. Eğri oturup doğru konuşalım.Yaşadığımız tüm bu felaketlerin sebebi, hepimiz ve her şey için evrensel uyumun kaynağı olan doğamızla olan bağlarımızı yitirmiş olmamız.”

Hibya Haber Ajansı