WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Özdağ: “2011’den bu yana 13 milyon sığınmacı Türkiye’ye geldi”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Aydın Nazilli’de miting düzenledi.

Özdağ: “2011’den bu yana 13 milyon sığınmacı Türkiye’ye geldi”
Paylaş:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, mitingde yaptığı konuşmada göçmen sorununa değinerek, “2011’den bu yana bu ülkeye dünyanın değişik yerlerinden 13 milyon insan geldi ve gelmeye devam ediyor” dedi.

Her gün en az  bin ile bin 250 tane göçmenin Türkiye'ye gelmeye devam ettiğini söyleyen Ümit Özdağ, “ Yani yılda 400 bin kişi. 3 yılda 1 milyon 200 bin kişi. Bugün, 5 milyon geçici sığınmacı statüsünde Suriyeli var. 2 milyon da kaçak Suriyeli. 2 milyon Afgan. Değişik Afrika ülkelerinden gelen 2 milyon kişi. 11 milyon. 2 milyon da Pakistan, Bangladeş, Mısır, Libya, Irak, İran, Rusya, Ukrayna. Sayıları 13 milyonu aşmış durumda” bilgisini paylaştı.

Özdağ, “Sizce 16 sene sonra yani siz 30’lu yaşlarınızın ortasındayken bu ülke böyle dünyanın lunaparkı olursa, siz bu ülkede nasıl yaşayacaksınız?” sorusunu sorarak şöyle devam etti:

“Bu ülke nasıl ekonomik kalkınmasını sağlayacak. Bu ülkenin kaynakları nasıl kullanılacak. Bakın, evet sınırlarımızdan her gün içeriye kendi anadilinde okuma yazma bilmeyen adamlar giriyor, buradan da doktorlarımız yazılımcılarımız mühendislerimiz Avrupa’ya gidiyor.”  

16 milyon emekli, dul ve yetim 10 bin lira, 7 bin 500 lira maaşla geçinmeye çalıştığını vurgulayan Özdağ, “2 milyona yakın üniversite öğrencisi son 5 sene içinde maddi nedenlerle üniversiteyi bitiremedi. Sizler, bazınız üniversitedesiniz, bazılarınız üniversiteye gideceksiniz. Gittiğiniz zaman kaldığınız yurtlarda beş, altı, sekiz kişi aynı yurt odasında kalacaksınız. Olur mü böyle şey? Reva mı bu Türk gençliğine” ifadelerini kullandı.

Özdağ, refah sınır kapısından Mısır'a geçen Filistinlilerin Türkiye'ye getirildiğini öne sürerek “Arkadaşlar bu tam bir rezalet. Kabul edilebilir değil. Bu İsrail'in istediği şey. Bu Gazze'yi boşaltmak, Filistin'i boşaltmak demek. Bu ancak İsrail'e hizmet için yapılabilir. Bu ancak Türkiye'yi karıştırmak için yapılabilir. Buna müsaade etmeyeceğiz, buna direneceğiz  Zafer Partisi olarak” diye konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.