Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Genel Başkanı Özgür Özel törende, ne İSPARK’ta ne de bütün iştiraklerinde kimsenin ekmeğine dokunmadıklarını belirterek, “Liyakate göre, gencecik insanları hangi siyasi görüşten olursa olsun ayırmadan, Ekrem Başkan aldı, çalıştırdı ”dedi.

“5 yıl önce İstanbul bir karar verdi” diyen Özel, şunları söyledi:

 “5 yıl önce İBB’de kreş yoktu. Çünkü onların ‘kadın’ diye bir derdi yoktu. Kadın evde oturacak, çocuk bakacak, hasta bakacak, engellisine bakacak ve yeri ev olacaktır. Oysa biz, kadının sosyal hayata katılmasını, çalışma hayatına katılmasını istiyorduk. Ekrem Başkan, İstanbul'da tam 100 tane ve Türkiye'de CHP’li belediyeler 300 tane kreş yaparak kazandırdılar. Şimdi anneler, güvenerek çocuklarını bırakacakları kreşlere sahipler.”

“İstanbul İttifakı’nın mimarı, İstanbul İttifakı’nın evladı”

Özel, konuşmasının sonunda seçmene ittifak çağrısı yaparak, “Geçen sefer İstanbul'u kazanan ne CHP'ydi ne sadece Millet İttifakı'ydı. Emin olun, İstanbul İttifakı’ydı. Biz, İstanbul İttifakı’na inanıyoruz. İstanbul İttifakı’nın mimarı, İstanbul İttifakı’nın evladı, İstanbul'un 5 beş yılında emeği olan, gözünü asla ve asla kıymıktan sakınmayan, sizin için çalışan bir evladımız var. Türkiye'nin umudu, İstanbul'un gururu Ekrem İmamoğlu var. Ona güveniyoruz. Size inanıyoruz. Ekrem Başkan’ı ve İstanbul'u, size emanet ediyorum” diye konuştu.

 “Türkiye tarihinin en büyük metro atılımını biz gerçekleştirdik”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Türkiye tarihinin en büyük metro atılımını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “İnşallah ‘metro fatihi’ olmaya devam edeceğiz. Ama sadece metro yapmadık. Açtığımız istasyonlardan Meclis İstasyonu’nda ne açıyoruz? Bir tane daha kreş açıyoruz bu açılışla beraber. Hayırlı olsun. Sarıgazi İstasyonu’nda da ne açıyoruz? Kent Lokantası açıyoruz. Hayırlı olsun. İstanbul'a yeni yeşil alanlar da kazandırmaya devam ediyoruz. Sosyal destekleri arttırmaya devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

15 gün ücretsiz olacak

Konuşmaların ardından, Özel ve  İmamoğlu, Çekmeköy- Samandıra hattının açılışını gerçekleştirip, hattı deneyimledi. İmamoğlu açtıkları hattın, 15 gün ücretsiz olacağını duyurdu.

Hibya Haber Ajansı