İmamoğlu, Yeğin ve Çerkez, Sarıgazi Mahallesi’ndeki Güvenç Abdal Araştırma Eğitim Kültür Derneği’nde Alevi vatandaşlarla bir araya geldi. Sancaktepe’nin ardından Çekmeköy’e geçen İmamoğlu ve Çerkez, ilçe turuna burada da devam etti.

“Bu meydan, büyük bir ittifak meydanı”

“Bir aile gibiyiz” diyen İmamoğlu, “Bu meydanlarda partizanlık yok. Bu meydanlarda particilik yok. Bu meydanlarda insan sevgisi var. Bu meydanlarda size layık olmak var. Bu meydanlarda insanlarla karşılıklı iyi dilek var, istekler var, eleştiriler var. Ama bu meydan, büyük bir ittifak meydanı. Bu şehrin insanlarının oluşturduğu İstanbul İttifakı meydanı” şeklinde konuştu.

Amaçlarının, bu şehrin büyüklerine, emeklilerine hürmet ve hizmet olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Bir kişiyi zengin etmek için uğraşmadık, uğraşmayacağız. Milletin parasını, ona buna dağıtmayacağız. Biz şunun için görevdeyiz: Milletin parasını, millete dağıtacağız. Kişisel ve hukuki İddiayla söylüyorum; bizim Allah'a şükür sicilimiz tertemiz. 10 yıldır kapımızdan müfettiş eksik olmadı. 10 yıldır kapımızdan teftiş eksik olmadı. Bunu derken, teftişten endişe duymayız. Devlete görev yapıyorsanız, teftiş olacak. Ama abartılı teftiş… Efendim bir şey çıkmadı, bir daha teftiş… 10 yıldır çevirip çevirip durdular, bir şey bulamadılar.” ifadelerini kullandı.

Pazartesi günü de Ataköy-İkitelli Metrosunu açacaklarını dile getiren İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Onun için bugün, tıkır tıkır, 4 seneye yakın bir zaman diliminde, Çekmeköy-Sancaktepe-Samandıra; 6,5 kilometreden fazla, 4 duraklı metronuzu açtık. 15 gün de bedava. Hayırlı uğurlu olsun. 1 yıl sonra da onun ucunu ta Sultanbeyli'ye götüreceğiz. O bölümün de yüzde 75’i bitti. Pazartesi günü bir metro da karşıda, Ataköy-İkitelli metrosunu açıyoruz. Hem de 18 Mart Çanakkale Zaferi Günü'nde. Hayırlı, uğurlu olsun. Bu kardeşiniz, ekip arkadaşlarıyla beraber, bu şehrin, bu milletin evlatlarıyla beraber, tam 65 kilometre metroyu bitirmiş olacak. 65 kilometre, 62 durak metroyu açmak, her babayiğidin harcı değil. Onun için çıldırıyorlar, çıldırıyorlar. Onların 25 yılda yaptığının yarısını, biz 5 yılda yaptık. Hem de bizim bu 5 yılda, bizden önceki 5 yıldan -yani onların o metroyu birden durdurduğu o dönemden- tam 4 milyar 200 milyon lira daha az para harcamamıza rağmen, onların misli misli iş yaptık biz. Ona buna dağıtmadık. Bunun adı bereket.”

5 yıl boyunca, İBB koridorlarını kişiye özel imar çıkartmalarına kapattıklarını belirten İmamoğlu, "Öyle eline dosyasını alan, ‘Ben arsama biraz torpilli bina yapayım’ diyecek muhatap bulamadı ya koşa koşa Ankara'ya gittiler. İstanbul çıkartmadı ama Şehircilik Bakanlığı, şıkır şıkır onlara yeni imarlar verdi. Vallahi billahi onların derdi İstanbul değil. Tam 10 bin futbol sahası büyüklüğündeki askeri alanların tamamını imara açtılar. Daha kötüsü, bunu kentsel dönüşüm için ya da insanların uygun fiyata sosyal konut alması için değil, yüzde 85’ini, bu toplumun sadece yüzde 3-4’ünün satın alabileceği lüks konutlar yaptılar ve yapıyorlar. Bakın; bu şehir, rantçılara bırakılamaz. Bu şehir, öyle, ‘İstanbul benim sevdamdır’ deyip sihirbazlık yapıp, bu şehirde çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini çalanlara bırakılamaz, bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı