Bakan Koca, Sultangazi’de Sezai Karakoç Gençlik, Spor ve Engelliler Merkezini hizmete açtı. Daha sonra Koca, Sultangazi Belediyesinin hizmete sunduğu Sezai Karakoç Gençlik, Spor ve Engelliler Merkezinde doktor olmak isteyen bir gençle sohbet etti.

Sultangazi için büyük ihtiyaç olarak görülen Onkoloji Hastanesinin yatırım sürecinin devam ettiğini belirten Bakan Koca, "Kemik iliği nakli gibi işlemlerin yapılabileceği, altyapı bakımından gerekli donanıma sahip hastane 12 ameliyathaneye, 63 yoğun bakıma sahip olacak." dedi.

Bakan Koca, hastaneyi bir yıl içinde bitirmek istiediklerini vurgulayarak "Yatırım ödeneğini Aralığın son günlerinde bütçeden valiliğe aktardık, maliyet yaklaşık 1 milyar lira. Gelecek ay ihaleyi yapmış olacağız. Şimdiden hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Yan dallarda uzmanlaşmayı cazip hale getirmek için bir düzenleme yapmayı planladıklarının altını çizen Bakan Koca, şunları aktardı:

"Halihazırdaki uygulamada, hekim, yan dal uzmanlığını kazandıktan sonra, öncelikle, yaptığı ihtisasın gerektirdiği mecburi hizmetin yarısını tamamlamak zorunda. Bu mecburi hizmeti kaldırıyoruz. Yan dal uzmanlığını kazanan hekim, eğitimine hemen başlayabilecek. Yan dal eğitimi tamamlandıktan sonra ana dala ait kalan mecburi hizmet artık söz konusu olmayacak."

Hibya Haber Ajansı