Gençlik Merkezi, Emekliler Lokali, Kadınlar Lokali gibi sosyal imkanların bulunduğu Batıkent Rekreasyon Alanı’nın ilk etabı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın katıldığı törenle Ankaralıların hizmetine açıldı.

Başkan Yavaş, 431 bin 600 metrekare alana sahip Batıkent Rekreasyon Alanı’nı Ankara’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, açılışı gerçekleştirilen birinci etaba ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Gençlik Merkezi, kütüphane binası, Emekliler Lokali, biyolojik gölet, dinlenme ve seyir terasları, restoran, kapalı spor binası, kreş, Kadınlar Lokali bulunuyor. Yine bu alan içerisinde 2 adet basketbol sahası, 2 adet tenis kortu, bir adet voleybol sahası, 7 kilometre bisiklet yolu, 9 kilometre yürüyüş yolu ve çocuk oyun alanları yer alıyor. Birinci etabımızda 7 bin ağaç ve 160 bin metrekare çim alan olup amfi oturma alanı ve bin araçlık otopark da vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı.”

Başkan Yavaş, Batıkent Rekreasyon Alanı’nın 2’nci etabının tamamlanmasıyla, profesyonel futbol sahası, 2 adet halı saha, ekolojik köprü, yeni yürüyüş ve bisiklet yolları ile olimpik koşu parkurunu Ankaralıların hizmetine sunacaklarını belirtti. Yavaş, “İkinci etabı da mayıs-haziran aylarında bitirip bu yaz rekreasyon alanımızı tamamen hemşehrilerimizin kullanımına sunmuş olacağız.” dedi. 

Batıkent Rekreasyon Alanı’nın rantsal açıdan değerli bir bölgede yer aldığını söyleyen Yavaş, “Burada belediye imar düzenlemeleri ile yeni konut alanları oluşturabilir, büyük gelirler elde edilebilirdi. Gökyüzüne uzanan betonlar yapılmasına izin verilip birileri ihya edilebilirdi. Yakın bölgemizde bir yer de yeşil alanken binalara, gökdelenlere çevrilmiş. Bizim yönetim anlayışımızdaki en büyük fark budur. ” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı