İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, haziran ayı içerisinde açılması planlanan Flamingo Doğa Parkı’nı ziyaret etti.

Haziran ayı içerisinde açılması planlanan parktaki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Soyer,  “Bizim İzmir'de doğayla uyumlu dirençli bir kent inşa etme tarifinin en gözle görülür, en somut örneği aslında bu park. Bu hem su taşkınlarına hem de denizin su basmasına engel olacak dirençli bir konum yaratmış oldu. Tam anlamıyla doğayla uyumlu bir parkı hayata geçirmiş olacağız.” dedi.

Bostanlı Balıkçı Barınağı'ndan başlayan ve kuzeye doğru Mavi Ada bölgesini içine alan 1,3 kilometrelik sahil bölgesinde oluşturulan Flamingo Doğa Parkı, bölgedeki kuş popülasyonu için yeni yaşam alanları yaratacak, kentlinin doğayla bütünleşmesini ve kuş türlerinin yakından gözlemlenmesini sağlayacak.

Flamingo Doğa Parkı, Gediz Deltası’nın koruma-kullanım dengesinde ziyaretçi deneyimine açılması fikrinin bir demo alanı olarak tasarlandı. Park; tuzcul sulak alanlar, dalyan balıkçılığı, hayvancılık, kuş popülasyonu gibi yere özgü doğal ve kültürel girdileri referans alıyor; içerisinde ziyaretçi merkezi, doğa bulmacaları, deniz içi doğa dersliği, tuzcul sulak alan düzlükleri, kuş gözlem kuleleri gibi rekreasyonel faaliyetleri barındırıyor.

Hibya Haber Ajansı